NiEuWs

Presentatie nieuw Hoofd VTC

Velen zullen het al wel gehoord hebben maar ik vertrek per september 2023 een 3-tal jaren om te gaan werken in de Cariben (Bonaire). Een gigantisch mooie uitdaging in een fantastische omgeving. We hebben er erg veel zin in.

Dat betekent echter ook dat ik mijn bestuursfunctie voor de voetbal technische zaken niet meer kan uitvoeren. Enerzijds ontzettend jammer omdat we naar mijn mening de goede weg hebben ingeslagen door een keuze te maken om vanuit de jeugd spelers door te (kunnen) laten groeien naar de 1e selectie. Dat heeft tijd nodig maar ik ben ervan overtuigd dat dit op termijn gaat lukken en onze vereniging ook verder gaat helpen.

Op zoek naar een vervanger kwamen we terecht bij Rolf Derksen. Rolf is een Columbiaan in hart en nieren, iemand met een groot netwerk en niet onbelangrijk ook voetbaltechnisch inzicht.
Jan en ik hebben een aantal gesprekken met hem gevoerd en uiteindelijk warm kunnen maken om de overstap te maken van het veld (trainer) naar beleid en alles wat verder met voetbal technische zaken te maken heeft. En dat is best veel is inmiddels mijn ervaring. We hadden al een beweging ingezet om de VTC uit te breiden en het is straks aan Rolf e.a. om dit verder op te lijnen en fine te tunen. Ik heb daar het volle vertrouwen in.
In oktober 2023 zal Rolf tijdens de ledenvergadering worden gepresenteerd als nieuw bestuurslid.

Rest mij om iedereen te bedanken en in het bijzonder Jan van Veldhuizen voor de zeer prettige samenwerking. Het was niet altijd even makkelijk door allerlei bijzondere omstandigheden maar we wisten er altijd weer een goede draai of alternatief aan te geven. Het kostte veel tijd en energie maar we hebben altijd in het belang van de club gedacht en gehandeld. Ik hoop dat Rolf dat op dezelfde wijze gaat voortzetten met een persoonlijke touch natuurlijk.

Ik wens iedereen binnen de club alle goeds toe en hoop na 3 à 4 jaren weer binnen te wandelen en hoop dat we dan nog steeds een gezonde club zijn met een sporthal en (in ieder geval) 2 kunstgrasvelden. Dat is naar mijn mening een must om te groeien, te kunnen faciliteren en op niveau te blijven. Het Columbia geel-zwarte hart blijft voor mij ook op zo’n 8000 kilometer kloppen en ik zal de vereniging zeker op afstand blijven volgen.

Rolf heel veel succes in de nieuwe functie!

Groet,

Arjan Jacobs

Deel deze pagina via: