Wedstrijdverslag Jeugd

Wedstrijdverslag columbia 08-1

Vandaag stond op het programma de wedstrijd tegen de tijgers van beekbergen 08-1 op het programma. We hebben hier eerder tegen gespeeld en wisten dat dit het een zware tegenstander zou zijn. Met het prachtige zonnetje op veld en 6 in het wit geklede strijders werd er vooraf een opstelling gemaakt waarvan de coach Emmanuel Menzo dacht beekbergen het beste mee te bestrijden. De aftrap was aan beekbergen maar direct kon je zien dat de strijders duidelijk wilde maken dat er voor beekbergen niks te halen viel. Er werd schitterend gevoetbald. Manchester city kon hier zeker nog van leren. Posities werden goed gehouden en het was tikkie takka voetbal. Zulk mooi overspel. Iedereen gunde elkaar de bal en beekbergen probeerde het echt wel maar door het goede voetbal werden ze zeker de eerste 10 minuten van het kastje naar de muur gestuurd met een mooie voorzet vanaf de achterlijn werd het verdiend 1-0. Tot op dat moment gaven we ook niks weg. Beekbergen kreeg hierna wel een paar kansjes maar de goalie stond paraat en maakte deze goed onschadelijk. Pauze.
Na zo,n mooie en goed voetballende 10 minuten was het de vraag zouden ze dit hoge niveau kunnen vasthouden? Lees gauw verder zou ik zeggen.
In de 2e 10 minuten bleef het niveau hoog en werd er mooi opgebouwd vanaf achteruit. Dit leverde mooie aanvallen op. Helaas zonder resultaat. En dan zul je zien valt hij aan de andere kant en dat gebeurde ook. Met een mooie counter maakte het messcherpe beekbergen de 1-1. Je hoorde de strijders elkaar oppeppen “kop op nu wij weer”. en “gewoon zo doorgaan”. De strijders hadden zelf ook goed door dat ze goed aan het voetballen waren en dat ze de bovenliggende partij waren. Met een flitsende aanval die over veel schijven ging werd de bal teruggelegd op de penalty stip en met een loepzuiver schot belandde deze in de hoek. Ondanks dat beekbergen een zeer goede goalie had die veel tegen hield was deze onhoudbaar.
RUST!!!!
Menzo complimenteerde de jongens in de rust met het schitterende voetbal en zou graag zien dat dit niveau vastgehouden werd. Er was geen enkel puntje van kritiek te vinden bij de strijders. Gewoon zo blijven spelen en dan komen de goals vanzelf.
Dit was niet aan dovemansoren gezegd. Vanaf de aftrap en binnen 10 seconden lag de bal al in het netje bij beekbergen. 3-1. Het voelde als een bevrijding. Met mooie aanvallen en verzorgd combinatiespel was het de strijders die dicteerde. Beekbergen probeerde het wel en had ook een goed voetballende ploeg maar kwamen er niet aan te pas. Van links naar rechts van voor naar achter. Overal werd de vrije man gevonden. Dit resulteerde dan ook in de 4-1. Beekbergen vond uit de kluts de 4-2 maar de strijders bleven gaan. Nog voor de 3e 10 minuten voorbij waren werd de 5-2 gemaakt. Pauze.
In de laatste 10 minuten bleef het spel verzorgd. Ging de verdediging mee naar voren dan namen teamgenoten de positie over. Er werd gewerkt voor elkaar. De 6-2 was misschien wel kenmerkend voor hoe goed er gevoetbald. Van keeper naar verdediger. Die speelt door naar het middenveld. Middenveld speelt terug naar de verdediging langs de lijn. Verdediging past wederom middenveld in en die draait open naar de andere kant. De andere middenvelder speelt de aanvaller in die via de achterlijn een zuivere voorzet geeft die koelbloedig afgemaakt werd. Hierna werd het snel 7-2 en 8-2. 10! 10! 10! Werd er gescandeerd. Ondanks de mogelijkheden die er nog waren scoorde we ook nog. Alleen helaas in het verkeerde doel 8-3. Geeft niet kan gebeuren. Beekbergen maakte nog de 8-4 maar dat mocht de pret niet drukken. Afgelopen. Wat heb ik vandaag een geweldig wervelende voetbalgalashow gezien van een ongekend hoog niveau. Mooi voetbal en nergens kritiek op. Nou ja het enige puntje van kritiek was aan de scheidsrechter. Die was de fluit vergeten. Volgende week nog 1x voor de competitie en laat ons nog eens zo’n gala zien. Knap hoor 3 wedstrijden in 1 week zonder wissel. Petje af

Tot volgende week strijders en hard trainen deze laatste weken om dit seizoen mooi af te sluiten.

Met vriendelijke groeten
De razende reporter

Deel deze pagina via: