Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia JO8-4 vs WSV JO8-6

Een zonnige zaterdagmorgen, een paar kleine wolkjes aan de lucht en dauw op het gras. Nee je leest niet het plaatselijk weerbericht. Het is echt het wedstrijdverslag van de JO8-4.

De jongens van WSV kwamen op ons mooie sportcomplex op bezoek. Een eerste keer tegen deze club voor onze jongens.

Door vakanties moest de klus vandaag met 7 mannen worden geklaard. Zetten ze lijn van woensdag door? Het team van WSV was net als ons eerder gestart als JO7’s dus een mooie krachtmeting vandaag.

1e fase

Het leek wel of de jongens gisteren op de Coladisco waren geweest. Het fluitsignaal was al ruimschoots geweest, echter stonden onze jongens nog als Living Statues op hun plekjes. “Wakker worden Columbia 8-4”! Maar dat was te laat. In rap tempo profiteerde WSV van onze FC Schone Slapers en scoorden in rap tempo de 1,2,3 en 0-4.

Dit vonden onze jongens dan ook weer niet de bedoeling van een ontspannen zaterdagmorgen. De schouders er onder en blijven zoeken naar openingen. We schoten nog voor het einde van deze fase een prachtige 1-4 en 2-4 binnen. Wat een knallers. Klasse mannen.

2e fase

Werk aan de winkel! In de korte break hebben we de afspraken opnieuw doorgenomen met elkaar.

We begonnen scherp aan de aftrap en wisten meer en meer duels in ons voordeel aan te gaan. Klasse toppers, dit is nog geen gelopen race.

De tweede fase waren wij de sterkere ploeg. We kwamen steeds meer in de wedstrijd. Verdiend scoorden wij de 3 en 4-4.

Nu zaak om dit vast te houden en meer te domineren.

Met een gelijke stand gingen we naar de kleedkamer, rust! Maar er was grote paniek. Nergens was ons geheime wapen te vinden. De kan met ranja was er niet.

Gelukkig hadden onze boys zelf drinken mee, dus weer richting het veld. Laten we hopen dat het ook zonder kan ranja kan.

3e fase

Deze tien minuten ging het mooi gelijk op. De spanning nam toe bij de supporters, die er weer in overvloed waren. Complimenten ook voor deze leuke tegenstander met meegereisde fans.

De kansen waren er aan beide kanten, wie maakt die goal?

Het was wederom WSV dat zichzelf een dienst bewees en de voorsprong nam. 4-5 en tevens het enige doelpunt in deze fase.

4e fase

Aan de koppies te zien hadden we al veel meters gelopen en hard moeten knokken. Maar zit er nog wel wat energie in? Na de jongens te hebben opgepept begonnen we aan de slotfase.

Waar we in de 2e en 3e fase meer in de lead waren, begonnen we de 4e slapjes. We lieten WSV te gemakkelijk aan de bal en vergaten de duels te winnen.

WSV scoorde de ene na de andere goal en wij hadden hier geen antwoord meer op. Onze kanjers waren moegestreden en met maar 1 wissel konden we niet veel meer doen.

WSV maakte goal na goal en het telraam kon naast de goal worden gezet.

Eindstand, slik, 4-11.

Knap mannen hoe jullie in het begin terug zijn gekomen en tegelijkertijd jammer dat jullie jezelf te kort hebben gedaan in deze wedstrijd. Iets meer power en geloof en jullie zullen nog meer derby’s in jullie voordeel uitspelen.

Aanwezige supporters bedankt weer voor jullie komst! WSV bedankt voor een super sportieve en leuke wedstrijd!

Op na de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Uit bij Vios Vaassen. Één ding is zeker, dat wordt een feestje!

Deel deze pagina via: