AVV Columbia 14-1 – WSV 14-2

Zaterdag 1 april. Een kletsnatte zaterdagmiddag. We mochten aftrappen om 12.30 uur om de derby van Apeldoorn te spelen.

Meteen vanaf de aftrap was het Columbia die zeer hoog druk zette. WSV wat wou opbouwen, kwam er niet of nauwelijks uit. We hadden ze vast op de eigen 16 meter. We kregen daardoor veel kansen en corners. Uit 1 van de corners blijft de bal gelukkig liggen en is het Marley die de 1-0 mocht binnen schuiven. Deze goal werd uitbundig gevierd, want vandaag stond er heel wat op het spel. We bleven zeer goed voetbal spelen en kwamen zo tot heel veel kansen. De keeper, die moeite had met de natte bal, liet de bal vaak los na een schot. De jongens begonnen dit door te krijgen en door het azen op weer zo’n moment, was het Démen die zichzelf daarvoor beloonde. 2-0 Columbia. Zo geconcentreerd, zo dominant. Daar mogen we als team heel trots op zijn. Nadat we weer begonnen aan de opbouw, was het Raphael die goed inhield. Tikje breed op Stijn. Stijn houd het overzicht en geeft een perfect aangemeten dieptebal op Mirko. Mirko die vandaag echt fantastisch speelde (net als iedereen) maakte er 3-0 van. Weer kwam er een mooie celebration uit de hoge hoed. Na de 3-0 krijgt het team het gevoel dat ze er al bijna zijn. Dit wat wel vaker fout gaat. Maar hoe kunnen we dit verbeteren, zodat de jongens zo geconcentreerd blijven tot aan de halve – of eindstreep. Dit resulteerde in een fase van rommelig voetbal waar WSV 2x goed van profiteerde. 5 minuten voor rust maakte WSV er een 3-2 ruststand van. En tussenstand die vrij onverdiend was. Maar kop op. We hadden nog een helft.

In de rust complimenteren wij het team voor het vertoonde spel. De hoge druk, waar WSV niet onderuit kwam en de strijd. We scherpten nog wat dingen aan en maakten ons klaar voor de 2e helft.

Meteen aan het begin van de 2e helft maakt Mirko 4-2. Die voelde comfortabel, maar nog niet genoeg. Snel na die 4-2 was het wederom door nonchalant verdedigen dat we een tegentreffer moesten incasseren. We probeerden te blijven voetballen, maar de spanning was zo hoog bij het team. Dit zorgde ervoor dat ze op de overlevingstand gingen in plaats van ons spel te blijven spelen. Zenuwslopend. Helaas maakt WSV 4-4 en na de gelijkmaker ook nog 4-5. Door goed te blijven knokken, komen wij terecht weer terug op gelijke hoogte. Arda tikte de bal in, nadat Mirko scherp was toen de keeper de bal weer los liet. In deze knotsgekke slotfase maakt WSV uiteindelijk de winnende. Helaas konden we ons goede spel vandaag niet belonen met punten. Dat wat er 100% inzat en dat wat het team ook zeker verdiende. Voetbal kan heel oneerlijk zijn. We leren van onze fouten en te kort aan volledige focus en nemen dit mee in ons totaal leerproces. Want de afgelopen 4 wedstrijden werd er echt goed gevoetbald. Iets waar iedereen super trots op mag zijn en waar ik en Tristan ook super trots op zijn. Volgende week gaan we gewoon weer voor de 3 punten.

Als laatste willen we Henry bedanken voor het fluiten van onze wedstrijd. Top dat je zo vaak voor ons klaar staat als scheidsrechter!

Fijn weekend allemaal en we zien elkaar dinsdag weer.