Columbia JO8-4 vs AZC JO8-3

Onze tegenstander van vandaag moest helemaal uit Zutphen komen. AZC is een oude bekende van ons, want ons debuut in de JO8 was tegen AZC. We verdienden toen zeker een punt, maar uiteindelijk namen zij de 3 punten mee terug naar Zutphen 2-4).
Aan de koppies te zien, bij het binnenkomen in de kantine, konden er twee dingen aan de hand zijn:
A. De meerderheid van het team was de avond ervoor op een ‘pre-king party’ geweest tot in de late uurtjes….
B. De mannen zijn toe aan vakantie.
Ook in de warming-up zagen we dat de beetjes zwaar waren en het vandaag niet vanzelf zou gaan. Dit kan wel eens een zware opgave worden.

1e fase

AZC bleek net als onze jongens nog ongeslagen in de 4e fase van de competitie. Een duel om de eerste plek dus vandaag.
Ondanks de grote knapen van AZC (jaar ouder) besloten we toch de tegenstander onder druk te zetten. Wie niet waagt…
Dit werkte zeker niet in ons nadeel. De openingstreffer was dan ook voor ons. Een prachtige dribbel, met de finesse van Ronaldinho! BAM, 1-0!
Maar blauw/wit leek niet onder de indruk. AZC maakte dan ook vlot de gelijkmaker.
Onze mannen bleven opbouwen van achteruit en zoeken naar een opening via de buitenspelers. Echter de duels konden we vandaag lastig winnen op het middenveld.
Toch sloten we de eerste fase af met een wonderschoon doelpunt. Een poeier van afstand hard tegen de touwen. 2-1!

2e fase

Zichtbaar vermoeid begonnen we weer aan de wedstrijd. Op de vraag: “wie is er moe?”, gingen er 11 vingers de hoogte in”. Ook de trainers hadden een zware week achter de rug ;-D.
Niet geheel onverwacht maakte AZC vlot de gelijkmaker (2-2).
De jongens hadden al moeite met het fysieke spel en deze gelijkmaker hakte er zichtbaar in. Die knapen zijn veel groter en sterker zag je ze denken. De moed zakte een beetje in de Columbia kousen.
De 2-3 bleef niet lang uit.
Toch slaagden onze toppers erin om de 3-3 voor rust te maken. Een mooie diepe bal en een keihard schot in de verre hoek (een Marco-tje van Basten, maar dan vanaf links).

3e fase

In de rust was alle hoop gevestigd op die mega kan ranja. Onze boys waren toe aan een energiebommetje! Taak voor de tweede helft; ‘Duels winnen’.
Echter bleek AZC net zo’n kan ranja op te hebben, dat voorspelt niet veel goeds.
Wat we ook probeerden, het was AZC dat de derde fase controleerde.
Met drie doelpunten op rij noteerden zij 3-6 op het scorebord.

4e fase

Ondanks de stand gingen onze kanjers toch moedig door. Maar met nog maar 10 minuten te spelen, een lastige opgave.
Op het moment dat we sterker werden, was het wederom AZC die sneller de bal tussen de palen kreeg en de 3-7 scoorde.
Maar de JO8-4 zou de JO8-4 niet zijn, als ze toch nog 1x de schouders er samen onderzetten.
Door goed over te spelen was de laatste goal van vandaag voor ons, 4-7!
Bij de penalty’s leefden de mannen weer op en werd een paar keer goed de touwen geraakt, ondanks de hele goede keeper van AZC…

Na een reeks van gewonnen wedstrijden ook goed dat jullie weer een keer jullie meerdere tegenkwamen. Want hier kunnen we van leren en weer doorgroeien.

Vergeet niet jongens dat jullie eigenlijk nog een JO7 team zijn. Wij zijn enorm trots op jullie!