Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Opnieuw nederlaag in de laatste minuut: 3-2

Deze zondag bracht Columbia naar Wijchen, naar Sportclub Woezik, dat een plaats hoger op de ranglijst staat. De afstand in punten is echter zodanig, dat ze normaal gesproken niet zullen worden ingehaald door Columbia. Bovendien betekent zowel de 10e als 11e plaats in de eindstand nacompetitie.

De geelzwarten begonnen niet goed aan de wedstrijd en legden een matige eerste helft op de grasmat. Veel balbezit voor de thuisclub leidde toch pas in de 27e minuut tot een doelpunt, toen Jesper Rikken een voorzet inkopte: 1-0.
De laatste tien minuten voor de rust begon het een beetje onvriendelijk te worden met enkele opstootjes tot gevolg. Joey Koopman kreeg hierbij de rode kaart voorgehouden. Ruststand 1-0 en het vooruitzicht van een hele tweede helft met een man minder voetballen.

Vreemd genoeg was de tweede helft een stuk beter van Columbia-zijde. We waren wat meer in de aanval, maar toch kwam Woezik in de 71e minuut op een 2-0 voorsprong door Jurre Vreman. Columbia deed echter gelijk iets terug. Saied Smakolli zorgde voor de aansluitingstreffer. Hierna werd er door de geelzwarten veerkracht getoond en werd het in de 82e minuut gelijk door Leon de Bok (2-2). Maar ook dit keer bleef de beloning uit, want zoals al zo vaak dit seizoen ging het vlak voor tijd toch weer mis. Furkan Alakmak wist de winnende treffer voor de thuisclub te maken (3-2) en Columbia kon gedesillusioneerd de kleedkamers opzoeken. Bovendien bleek dat de beide concurrenten SDO en Berghem Sport een onverwachte overwinning hadden geboekt tegen hoger geklasseerde tegenstanders. Dit hield in dat Columbia weer zakte naar de laatste plaats op de ranglijst. Rest ons nog 5 wedstrijden om in ieder geval nog een nacompetitie-plaats te veroveren, want plaats 12 en 13 betekenen rechtstreekse degradatie.

Volgend weekeinde is het Pasen en wordt er niet gespeeld. Daarna hervatten we de competitie weer met 2 thuiswedstrijden, te beginnen op zondag 16 april tegen De Bataven uit Gendt, dat nog meedoet om de bovenste plaatsen. Aanvang is om 14:00 uur.