Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Verlies bij koploper De Bataven: 2-0

Op een zondagmiddag dat je liever binnen had gezeten vanwege de temperatuur, moest Columbia op bezoek bij de ongeslagen koploper in de eerste klasse D, De Bataven in Gendt. Na de eerste overwinning van afgelopen week en de geschiedenis dat Columbia het over het algemeen goed doet tegen clubs die verzorgd spelen en ook de tegenstander laten voetballen, stapten we in de auto naar de Lingewaard.

Op Sportpark Walburgen was het nauwelijks boven nul, maar het natuurgras
was prima bespeelbaar. Ondanks dat de koploper meer kansen kreeg met als hoogtepunt een bal tegen de binnenkant van de paal vlak voor rust, werden onze geelzwarten geen moment weggespeeld. De eerste helft telde een goede kans door een kopstoot van Mischa Hendriksen. De warme thee werd bereikt met een dubbelblanke stand.

Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. De thuisclub was opnieuw meer aan de bal en kreeg kansen, maar Columbia-keeper Yakub Ece was in uitstekende vorm. Toch kon ook hij niet verhinderen dat De Bataven in de 53e minuut de score opende via Jordi de Kramer (1-0). In de 72e minuut was dezelfde speler, die later door de thuisclub werd uitgeroepen tot Man of the Match, de maker van de tweede Gendtse treffer. Columbia bleef goed tegenstand bieden, maar moest uiteindelijk een 2-0 nederlaag slikken.

Aanstaande donderdag 24 november speelt Columbia in de 2e ronde van de beker op Sportpark De Winkewijert tegen Voorwaarts uit Twello. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur.

Volgende week zondag 27 november is het vizier weer op de competitie gericht. We spelen dan een uitwedstrijd tegen de “buren” van De Bataven. De tegenstander is SC Bemmel, Sportpark Ressen, Ressensestraat 30 B, 6684 DA Ressen. We beginnen weer om 14:00 uur.