Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia speelt gelijk tegen de koploper

Na een paar zeer matige wedstrijden is Columbia er zondag in geslaagd het blazoen weer op te poetsen in de thuiswedstrijd tegen Sportclub Bemmel.
Het was het laatste programma van de 1e periode en de gasten mochten zich bij een overwinning periodekampioen noemen. Omdat het bovenin de 1e klasse E erg dicht bij elkaar staat, kon elk puntverlies betekenen dat een andere club hiermee ging lopen.

Bemmel begon, zoals verwacht mocht worden, aanvallend om zo snel mogelijk in een goede positie te komen. Columbia wachtte af, verdedigde zeer compact en gaf weinig kansen weg. Dit was het beeld van het eerste halfuur.
Daarna kwamen de geelzwarten er iets meer uit, maar Bemmel bleef een veldoverwicht houden. Een grote kans voor de bezoekers (een kopbal van dichtbij) kon gestopt worden door Mike Koldenhof. Columbia kon hier een mogelijkheid voor Jamarro Diks, vanaf links voor het doel, tegenover stellen, maar zijn schot ging over. Zo werd het eerste bedrijf afgesloten bij een dubbelblanke stand.

Columbia kwam direct goed voor de dag in de 2e helft. Dit resulteerde in 2 goede kansen vlak na elkaar, maar er werd niet gescoord. De thuisclub kreeg hieruit wel de bevestiging dat er meer mogelijk was. Het beeld van voor rust werd omgedraaid en Columbia kreeg een overwicht en tevens kansen, o.a. voor Stefan Derksen, die werd afgeweerd en in de rebound door Levi Opdam niet kon worden benut. Zo bleef het nog altijd 0-0. In de 68e minuut plaatste Bemmel een vlijmscherpe counter en scoorde, maar de neutrale man met de vlag stak deze de lucht in vanwege buitenspel. Columbia wisselde aanvallend om nog meer grip op de te krijgen. Het werd een spannende slotfase met twee teams die beiden op de beslissende treffer uit waren. In de 89e minuut kon een kopbal van Jop van der Linden maar net gered worden door de Bemmelse keeper. Zo brak de extra tijd aan en het was nog steeds 0-0, de spanning steeg, maar gescoord werd er niet meer.

Columbia had het ene punt volledig verdiend: de 1e helft compact gevoetbald en de 2e helft aanvallend gespeeld met enkele goede kansen. Bemmel had er alles aan gedaan en was vooral voor rust sterk, het gelijkspel was daarom wel een terechte uitslag, maar voor de roodzwarten niet voldoende om het periodekampioenschap binnen te halen. Dit ging naar RKHVV, op doelsaldo.
Let wel: er eindigden 4 clubs op 17 punten, Bemmel kwam uit op 16 punten.
Dit belooft nog iets voor het rest van het seizoen: er zijn zeker 5 of 6 kampioenskandidaten, die elkaar tot nu toe weinig ontlopen.

Foto’s van de wedstrijd door Sandra van Dam

De volgende wedstrijd voor Columbia is a.s. zondag 28 november om 14:00 uur bij De Bataven op Sportpark Walburgen in Gendt. Zij staan op de 9e plaats (8 wedstrijden 7 punten), Columbia staat op de 8e plaats (7 wedstrijden 9 punten).

Opstelling Columbia tegen Sportclub Bemmel:

Mike Koldenhof;Amro Abbas (75. EdilsonCoelho),Mark Berendsen, Jop van der Linden,Mischa Hendriksen,Stefan Derksen, Boy Nuesink, Danny Koorevaar (71. Mike Cyubahiro), Levi Opdam, Leon de Boken Jamarro Diks (92. SaiedSmakolli).

Deel deze pagina via: