Wedstrijdverslag

Hattrick Jansen helpt Columbia 2 langs OBW 2

Op zondag 2 april 2023 stond voor Columbia 2 de thuiswedstrijd tegen OBW 2 op het programma. Uit werd er met 2-2 gelijkgespeeld. Ondanks de regen van de afgelopen tijd kon er gewoon om half elf worden afgetrapt.

In de eerste helft waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Beide elftallen hadden last van het zware veld, waardoor er een slordige wedstrijd ontstond. De gasten uit Zevenaar kwamen in minuut 15 op voorsprong. Columbia verloor voorin de bal en hierdoor volgde een snelle counter en zelfs de 0-1. Na de openingstreffer was Columbia iets de bovenliggende partij en binnen vijf minuten was het alweer gelijk. Aanvoerder Léon scoorde vlak voor doel de 1-1. Dit was voor Léon zijn eerste goal van het seizoen. Hij was van de hatelijke nul af en zo bracht hij Columbia terug in de wedstrijd. In minuut 35 wist ook Tom zijn eerste goal voor dit seizoen te maken. Ook hij wist vlak voor het doel van de tegenstander te scoren (2-1). Een paar minuten voor rust werd het gelijk. Een duidelijke overtreding op Léon werd niet bestraft, waardoor OBW gemakkelijk de 2-2 kon maken. Onder groot protest gingen de ploegen rusten bij een stand van 2-2.

In de tweede helft veranderde eigenlijk niet veel. Beide ploegen waren slordig en hadden moeite om tot echt goed uitgespeelde kansen te komen. Halverwege de tweede helft wist Léon wederom te scoren. Een afstandschot werd van richting veranderd en de bal viel hierdoor binnen. Een iets gelukkige voorsprong, maar niemand zat hiermee natuurlijk. Nu Léon zijn tweede goal van de ochtend maakte, kon Tom natuurlijk niet achterblijven. Hij scoorde met een prachtig laag schot in minuut 78 de 4-2. Van dit mooie doelpunt kon niet lang genoten worden, want binnen een minuut lag de bal er aan de andere kant in (4-3). Een spannende slotfase volgde, waarin OBW steeds meer risico nam. Gelukkig bleek dit toch echt de dag van Tom te zijn. Tom profiteerde van de extra ruimte die er werd gegeven en hij scoorde opnieuw een prachtig laag schot in de hoek (5-3). Een schitterende hattrick! Vlak voor tijd viel nog wel de 5-4, maar er was hierna onvoldoende tijd voor meer. Eindstand 5-4.
Lekker voor de Columbianen om weer drie punten te pakken. Dit na drie verliespartijen en een gelijkspel. De komende twee weken is Columbia 2 vrij en met nog drie wedstrijden op het programma gaan we langzamerhand richting het einde van het seizoen.