Wedstrijdverslag columbia 08-1 tegen wsv 08-1 van 01-04-2023 (geen grapje)

Op 1 april (geen grapje) stond de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van wsv 08-1. Van te voren was bekend dat het loodzware pot zou worden. Ondanks het druilerige weer waren de Kids tot op het bot gemotiveerd. De afspraken die gemaakt werden van te voren om bij balverlies direct om te schakelen en om vanuit achteruit op te bouwen. Aan inzet heeft het niet gelegen want er werd echt gestreden voor elke meter. Toch kon je zien dat de jongens van wsv groter waren en technisch wat vaardiger waren. Wij konden het met inzet een vechtlust goed bijbenen de 1e paar minuten. Ondanks dit alles was het toch 2-0 voor wsv na 10 minuten. Ondanks dat we best ver op ons eigen helft terug gedrongen werden kregen we toch wel wat kansjes. In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet. Het was veel tegenhouden en proberen via een counter zelf wat te creëren. Bij balverlies werd er wel goed omgeschakeld en geprobeerd om de bal terug te veroveren. De ruststand was 4-0 maar ik vond door de vechtlust van de jongens dat ze zeker een goal verdiende. De koppies bleven omhoog en ook al wisten ze dat wsv misschien beter was ze zouden zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Er werd doorgestreden. En ook in 3e helft was het beeld hetzelfde. Echter nu werden onze kansjes kansen. Een mooi schot op de paal zou misschien wel de inleiding kunnen zijn voor een ommezwaai in de wedstrijd. Het lukte een aantal minuten om wsv goed onder druk te zetten. Helaas de technisch kwaliteiten van de tegenstander kwamen ook boven en zo stond het na de 3e helft 6-0. In de laatste 10 minuten werd er nog meer gevochten voor elke meter. Tot frustratie van de tegenstander aan toe die het soms nodig vond om behoorlijk onsportieve overtredingen te maken. Echter de scheidsrechter ontging dit allemaal. Laten we het er maar op houden dat hij het door het weer niet goed zag. Door het vele jagen en de overtredingen kon het niet uitblijven dat de vlam in keer in de pan sloeg. Door beide coaches is hierop goed gereageerd door beide vechtersbazen even een rustmoment te geven. Eenmaal terug op het veld liet hij zijn voeten spreken en met een fenomenaal schot in de bovenhoek was daar de verdiende goal. Wsv scoorde weliswaar ook maar de laatste 10 minuten waren wij de baas op het veld. Nogmaals werd de paar geraakt en nogmaals. Echter bij de laatste keer waren wij messcherp en werd de rebound er knoeperdshard ingeschoten. Ondanks een 7-2 verlies hebben we de laatste 10 minuten wel mooi gewonnen met 2-1. Complimenten aan iedereen voor hun gigantische inzet. De tegenstander was dan wel een maatje te groot maar we hebben onze huid heel duur verkocht. Aankomende week word er weer lekker getraind. Volgende week zaterdag zijn we vrij. Iedereen mag dan lekker paaseieren gaan zoeken waar dan ook. En wie weet vind iemand het gouden ei van de paashaas.