Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia 13-1 klasse te groot voor Groen/wit 13-1

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Groen/wit 13-1 op het programma.
Het was even spannend of de wedstrijd doorgang kon vinden ivm met alle regen die was gevallen en nog steeds viel.
Bij aankomst op ons mooie sportpark aan de Winkewijertlaan bleek het allemaal reuze mee te vallen hoe de staat vd velden waren en zo werd besloten dat ook onze wedstrijd doorgang kon vinden.

Om 11 uur was iedereen weer netjes en keurig op tijd en verzamelde we ons in de kleedkamer waar we ons klaarmaakte en vervolgens een bespreking ondergingen, in deze bespreking haalden we alle facetten die voor dit seizoen op de planning van ontwikkelen staan nog eens aan en waren we van plan om dit vandaag allemaal samen te brengen.
Dit hield in dat we met meer opdrachten tegelijk het veld in moesten, maar niet voordat we een goede warm up afronden.
Tijdens deze warm up waar het veld prima was kregen we een behoorlijke bui over ons heen en dat kwam het veld niet echt ten goede, maar omdat de wedstrijd op punt van beginnen stond, werd besloten om toch gewoon af te trappen op het hoofdveld van ons sportpark.

1ste helft,

Groen/wit dat de bal om klokslag 12.00 uur aan het rollen bracht, kon maar kort van het balbezit genieten.
Columbia dat gelijk de druk er vol op zette oogde fris en met veel energie (zoals altijd),namen we al snel het heft in handen.
Onze tegenstander van vandaag had hier geen antwoord op en voetbalden we al een paar aardige kansen bij elkaar en hadden we de totale controle.
In de 6de min werd de bal vakkundig geopend en op het juiste moment tussen twee verdedigers door gestoken op onze snelle spits die goed voorlangs kruiste en alleen op de keeper afging, de goede keeper van Groen/wit keerde de inzet in 1ste instantie knap, maar zette onze spits goed door en zo tikte hij in alle rust de 1-0 binnen.
Groen/wit dat er niet uit kwam kreeg het moeilijker en moeilijker en werd het na de 1-0,zeer snel 2-0 door een fantastische pegel van onze enige echte eigen linkspoot en joeg hij de bal vanuit de lucht in 1x de verre hoek in.
Het restant vd 1ste helft verliep zeer gecontroleerd met goed en verzorgd voetbal en kwamen we niet tot nauwelijks in de problemen door fantastisch teamwork zowel in aanvallend als verdedigend opzicht waren de geel/zwarte de baas op het veld.
In de voorlaatste minuut vd 1ste helft brak er ineens een speler van groen/wit uit en trok onze laatste man die een perfecte rugdekking gaf aan de rem(tot hier en niet verder),en leverde groen/wit een terechte vrije trap op.
De vrije trap werd goed ingebracht maar onze keeper was zeer scherp en keerde knap waarna de bal in de doelmond bleef hangen, maar door scherpte bij onze verdediging werd ook dit weer zeer netjes in de kiem gesmoord.
Het veld dat alsmaar slechter en slechter werd maakte het steeds zwaarder en zwaarder, maar gelukkig was daar het welverdiende fluitsignaal en gingen we rusten.
En zo gingen we met een goede voorsprong de rust in.

In de rust,

In de rust bespraken we dat we enorm trots op onszelf kunnen zijn want als je zo volwassen en goed vanuit de taken speelt dan verdiend dat alle lof.
We spraken daarbij af dat de focus 100% moest blijven om zo ook de 2de helft te domineren.
En zo liepen we weer het veld op voor de 2de helft.

De regen die maar aanhield met kleine droge momenten maakten het er niet beter op en werd het veld echt slecht op sommige plekken zelfs kletsnat met plassen tot gevolg.

2de helft,

Zoals aangegeven en afgesproken begonnen we gelijk weer ijzersterk en hadden meteen het overwicht weer zichtbaar gesteld.
De honger om onze tegenstander snel en definitief over de knie te leggen gebeurde dan ook vlot in de 2de helft en maakten we in de 36ste minuut de 3-0.
Onze man die vaak twijfel kent in zijn afronding kreeg na een afgeketste aanval de bal perfect voor zijn voeten en haalde verwoestend hard uit en jongen wat gun ik jou die goal zeg!!
Groen/wit dat na de 3-0 slechts nog toeschouwer was van ons goede spel en geen enkel geloof meer had werd kapot gespeeld.
Columbia had daar duidelijk geen enkele boodschap aan en bleef maar drukken en drukken op de goal van onze tegenstander en wat een fantastische aanvallen en kansen werden er gecreeërd,het was echt genieten.
Waar wij de laatste tijd moeite hebben om ons goede spel van het hele seizoen al te belonen deden we dat vandaag wel en werd het in de 43ste minuut 4-0.
Een te korte terugspeelbal op de keeper werd tijdig en snel opgemerkt door onze spits die gelijk doordekte en de keeper onder druk zette en bal veroverde en zo maakte hij simpel met een leeg goal voor hem zijn 2de vd middag.
Met nog een kwartier op de klok en nat tot op de huid wisten we maar niet van ophouden en bleven we hongerig naar meer, tegen een machteloos groen/wit.
In de 50ste minuut werd deze honger beloond en speelde we met een mooie dubbele een/twee de man die vorige week zo opzoek was naar die goal vrij en schoot hij vanaf een meter of 17 keurig de bal over de keeper binnen en bepaalde de eindstand op 5-0.

Op deze uitslag was niks maar dan ook niks af te dingen en was columbia vandaag echt een klasse te groot voor onze tegenstander.

En tja dan heb je een drijfnat veld om je overwinning te vieren en wat doe je dan???
Juist buikglijden, waarbij ook de gekke kale trainer niet werd gespaard.

En zo vierde we onze geweldige overwinning met fantastisch goed voetbal waar alle getrainde facetten samen kwamen.

Ontzettend TROTS op deze fantastische groep die keer op keer het beste uit zich zelf willen halen.⚽️

Voor nu wens ik jullie allen een super fijn weekend verder met een zonovergoten zondag in het vooruitzicht☀️

Boys tot dinsdag dan werken we weer naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Teuge.

Columbia 13-1.