Wedstrijdverslag

Columbia 2 verliest derby

Op zondag 26 maart 2023 stond voor Columbia 2 de uitwedstrijd tegen plaatsgenoot Robur et Velocitas 2 op het programma. De thuiswedstrijd werd met 1-3 verloren. De aftrap op Sportpark Kerstschoten was om 11:00 uur.

De eerste helft was gelijkwaardig. Columbia werd vooral gevaarlijk via buitenspeler Michael en ook Robur moest het van de snelle buitenspelers hebben. Veel grote kansen waren er niet, waardoor de ruststand 0-0 was.

Na rust hetzelfde spelbeeld, maar nu wel goals. Columbia gaf twee goals makkelijk weg en moest zo in de achtervolging (2-0). De spanning kwam terug in de wedstrijd door een mooie vrije trap van Timo. Een hoge bal vanaf de zijkant viel binnen (2-1). Na deze treffer ging Columbia opzoek naar de gelijkmaker. Invaller Sam kreeg de grootste kans, helaas werd zijn schot door de keeper van Robur gepakt. Eindstand 2-1.

Weer geen punten tegen plaatsgenoot Robur, waarbij een gelijkspel verdiend was geweest. Volgende week speelt Columbia 2 een thuiswedstrijd tegen OBW 2. Aftrap zoals altijd om 10:30 uur.