Wedstrijdverslag

Puntje voor Columbia 2

Op zondag 28 november 2021 speelde Columbia 2 een thuiswedstrijd tegen Avanti Wilskracht 2 uit Enschede. Na de verliespartij van vorige week tegen Voorwaarts een nieuwe mogelijkheid om een goed resultaat te boeken. De aftrap tegen de nummer 9 van de competitie was om 10.30 uur.

In de eerste helft waren de verhoudingen gelijkwaardig. Columbia had iets het overwicht, maar echte grote kansen werden er niet gecreëerd. De beide ploegen waren vooral slordig en er werd geen mooi voetbal gespeeld. De ruststand was dan ook 0-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Columbia iets beter, maar de aanvallers werden maar moeilijk bereikt. In de 70e werd eindelijk de opengebroken. Wie anders dan Philip wist de openingstreffer te maken (1-0!). Met zijn snelheid is Columbia ondanks het matige spel altijd gevaarlijk. Helaas kon Columbia niet lang genieten van de voorsprong. De (muzikale) scheidsrechter gaf een zeer discutabele strafschop aan de gasten uit Enschede. Er werd een overtreding gemaakt ver buiten het strafschopgebied, maar de scheidsrechter zag hem helaas er binnen. Met dit cadeautje wist Avanti wel raad en zo stond het alweer 1-1. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was het Columbia die nog zocht naar de overwinning. Helaas was het niet meer in staat om een goede mogelijkheid te creëren en werd het door fouten zelfs nog gevaarlijk voor het eigen doel. Het matige duel eindigde in 1-1. Een terechte puntendeling op de Winkewijert.

Volgende week speelt Columbia 2 vooralsnog een uitwedstrijd tegen koploper De Tukkers 2 uit Albergen. Het is natuurlijk uiterst onzeker of de competitie wordt voortgezet, omdat er volgens de coronamaatregelen niet meer in de avond getraind mag worden.

Opstelling:
Bjorn van der Hoop, Jeroen Riborn, Danny Kuhnen, Jesse Veldhoen, Jovanny van Zanten, Rik van Veldhuizen, Erik Nammensma, BahmanTaheri, Yoran Nijang, Tom Jansen, Philip Cossee.

Foto’s (Sandra van Dam)

Programma:
5 december 2021: De Tukkers 2 – Columbia 2 11:00 uur.
12 december 2021: Columbia 2 – W.V.V.’34 2 10:30 uur.

Topscores (competitie/beker):
1. Philip Cossee: 7
2. Nick van den Berg: 2
– Léon Roufs: 2
3. D’Angelo Geluk: 1
– Sjoerd ten Asbroek: 1
– Yoran Nijang: 1
– Timo Schiphorst: 1
– Joost Dallinga: 1
– Jovanny van Zanten: 1
– Danny Kuhnen: 1

Voor de stand, overige uitslagen en het volledige programma ga naar www.voetbal.nl. Volg Columbia 2 op instagram! (@avvcolumbia2).

Deel deze pagina via: