Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia in laatste minuut onderuit

Het weer was geen uitnodiging om eens lekker langs de lijn te gaan staan om een voetbalwedstrijd te gaan kijken. Columbia speelde thuis op Sportpark De Winkewijert tegen de amateurafdeling van TOP Oss, een naam die in Apeldoornse dreven niet tot de verbeelding spreekt. Toch was hetgeen beide teams op de grasmat legden, alleszins te verteren. Columbia was de afgelopen weken al aan het punten sprokkelen en inmiddels van de laatste plaats naar een nacompetitie-plek gekropen. Gezien het verschil in punten met de veilige 9e plek (12 punten) is dit iets waar we ons aan moeten vastklampen om het tot het slot van het seizoen in eigen handen te houden.

De geelzwarten begonnen zonder de sterkhouders Danny Koorevaar en Jamarro Diks aan de klus tegen TOP. Toch was het begin veelbelovend en in de 9e minuut kon er al een voorsprong genoteerd worden door een doelpunt van Mike Cyubahiro (1-0). Maar TOP liet zien zich niet zo maar gewonnen te willen geven en kwam ook tot enkele kansen. Even na het half uur werd een goede kans nog onschadelijk gemaakt door Yakub, maar even later lag de bal toch in het Apeldoornse doel. Joeri Cuppen zorgde in de 32e minuut voor de gelijkmaker (1-1). Het spel bleef op en neer gaan, met vlak voor rust nog een goede kans voor Leon de Bok, maar zijn schot ging naast. Daarom brak de rust aan met een 1-1 stand.

Na de rust bleven de ploegen elkaar in evenwicht houden, aan beide kansen deden zich goede mogelijkheden voor en de wedstrijd kon alle kanten op.
Zo kreeg de thuisclub na 73 minuten een goede kans voor invaller Philip Cossee, zijn inzet werd echter geblokt. Met Rik van Veldhuizen en Timo Schiphorst als wissels in het veld bleef Columbia zeker gelijkwaardig aan de gasten en leek een gelijkspel het logische eindpunt van deze wedstrijd.
Maar zoals al vaker dit seizoen ging het in de extra tijd mis en scoorde TOP de winnende treffer. Aram Pusters tekende de 1-2 aan. Opnieuw kreeg Columbia niet wat het verdiende, het zit dit seizoen wat dat betreft niet erg mee. Gelukkig verloren de onder ons staande ploegen ook, dus alles blijft bij het oude. Columbia op de 11e plaats, die aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.

Volgende week zondag weer een nieuwe kans, er staat een uitwedstrijd tegen Woezik op het programma, waar thuis van gewonnen werd. De wedstrijd op 2 april begint om 14:00 uur op Sportpark Woezik, Suikerbergseweg 6, 6604 AE Wijchen.