Wedstrijdverslag

Ongelukkige nederlaag in Apeldoornse derby

De beide Apeldoornse eerste klassers hebben enkele jaren terug besloten om de onderlinge wedstrijden op de zaterdagavond te spelen.
Dat dit een goed idee was, bleek ook deze zaterdag weer. Veel publiek kwam op de derby aan de Winkewijertlaan af. Alleen al het ongekend hoge aantal fietsen in de fietsenstalling duidde erop dat velen niet van plan waren om direct na afloop naar huis te gaan.

Vooraf werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Columbia heeft hier mee te maken via doelman Yakub Ece, die een aantal vrienden verloren heeft. Dit was een reden voor Leon de Bok om een inzameling bij de medespelers van het 1e en 2e elftal te organiseren, om op deze manier hun medeleven te tonen. Een goed initiatief.

De 1e helft toonde twee teams, die niet voor elkaar onderdeden. Het verschil op de ranglijst was op het veld niet waarneembaar. WSV had iets meer balbezit, maar Columbia was niet van plan zich zo maar gewonnen te geven.
Er werd door de geelzwarten een goede wedstrijd op de grasmat gelegd, die toch eerdaags een keer tot punten moet leiden. Vooral tegen de concurrenten onderin moet er op deze manier iets mogelijk zijn. Columbia ontmoet ze in het restant van het seizoen nog allemaal. Na een gelijk opgaande eerste helft werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Na de hervatting aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. In de 56e minuut wist WSV het eerste doelpunt te scoren, waar een sterke geur van buitenspel aan hing. Het neutrale arbitrale trio was het hier niet mee eens en keurde de 0-1 goed.
Een flinke tegenvaller voor de thuisclub. De wedstrijd werd wat feller en de duels werden op het scherpst van de snede gestreden. In totaal werden er door de scheidsrechter 6 gele kaarten gegeven. Na 67 minuten liep WSV uit naar 0-2 door Damian Schipper. Dit gebeurde na een uitstekende aanval.
Columbia wist echter direct wat terug te doen. Leon de Bok scoorde na 69 minuten de aansluitingstreffer (1-2). De thuisclub probeerde hierna door te drukken en de gelijkmaker te scoren, maar de tegenaanvallen van WSV waren even gevaarlijk. Opnieuw bleek, zoals het gehele seizoen al, dat Columbia moeite heeft om doelpunten te maken. Hierdoor bleef de stand
steken op 1-2. Een ongelukkige nederlaag, de geelzwarten hadden meer verdiend.

De eerstvolgende 2 weken wordt er niet gespeeld in de eerste klasse D.
Deze weken waren bedoeld als inhaal/beker, maar er is weinig afgelast en Columbia is al uitgeschakeld in de beker. De zuidelijke clubs hebben volgende week de tijd om carnaval te vieren. Op zondag 5 maart a.s. speelt Columbia weer, er staat dan een uitwedstrijd op het programma bij MASV.
Op Sportpark Malburgen West, Dovenetellaan 150, 6841 EE Arnhem, beginnen we om 14:00 uur.