Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Goede start van de competitie - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

Eindelijk kan er weer gevoetbald worden! Deze opmerking is dit weekeinde veel gemaakt langs de voetbalvelden. Bovendien afschaffing van de 1,5 meter regel, een heerlijk zonnetje en 2 enthousiaste elftallen, welke ingrediënten wil je nog meer voor een prachtige zondagmiddag.

In Twello was dit allemaal aanwezig, trouwens opvallend dat Columbia en Voorwaarts elkaar opnieuw tegenkwamen in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Dit was namelijk in oktober vorig jaar ook de laatste wedstrijd voor het abrupte einde van het vorige seizoen, alleen dan in Apeldoorn. Sterker nog, zelfs de scheidsrechter was dezelfde. Voor de Columbianen had de uitslag ook hetzelfde mogen zijn (4-0 winst destijds), maar dat zat er niet in.

Columbia begon de wedstrijd zonder 3 sterkhouders, Randall Diks (blessure), Dylan de Bruin (nog niet fit genoeg na blessure) en Maikel Lange (net terug van vakantie) kwamen niet voor in de basisopstelling. Voorwaarts had in het eerste deel van de wedstrijd het meest de bal, maar Columbia was efficiënter. Na enkele Voorwaarts-kansjes waren de geelzwarten bij de eerste gevaarlijke aanval direct doeltreffend. Een goede voorzet van links werd door Jamarro Diks keihard binnengeschoten: 0-1 na 18 minuten. De ploegen zorgden voor een aantrekkelijk duel, de thuisclub kreeg een paar kansjes, maar Columbia scoorde weer. Uit een strakke pass van Jop van der Linden kwam de bal bij Edilson Coelho, die slalomde door de Twellose defensie en rondde goed af via de binnenkant van de paal. In de 35e minuut was het 0-2. Columbia verzuimde echter deze mooie voorsprong mee de rust in te nemen, op een ongelukkig moment (44e minuut) zorgde Voorwaarts voor de aansluittreffer,
Na een vrije schop werd de bal ingekopt en stond het 1-2. Nog net voor de rust kreeg Jop van der Linden nog een goede kans, maar de bal belandde in het zijnet. We gingen met een 1-2 stand rusten.

Het tweede bedrijf begon met 2 wissels bij Columbia. Levi Opdam, al een tijdje kwakkelend door een blessure, werd vervangen door Leon de Bok.
Jamarro Diks maakte plaats voor Maikel Lange. Voorwaarts zocht veelvuldig de aanval en probeerde de gelijkmaker te forceren, maar de geelzwarte defensie bleef overeind, waarbij Yoel Finke een paar prima reddingen had tegen zijn oude club. De thuisclub had een veldoverwicht maar de Columbianen bleven gevaarlijk in de counter, o.a. met een afstandsschot van Stefan Derksen, dat ternauwernood over de lat kon worden getikt. In de 74e minuut viel aanvoerder Danny Koorevaar uit met een blessure, Mark Berendsen was zijn vervanger. In de laatste 10 minuten nog een slotoffensief van Columbia. Opnieuw een schot van Stefan Derksen, maar ook opnieuw kon de keeper de bal over de lat tikken. Daarna zorgden 2 opeenvolgende corners nog voor gevaar, maar leidden niet tot een doelpunt. In de 82e minuut kwam Dylan de Bruin in het veld voor Mike Cyubahiro. Zo brak de extra tijd aan met nog steeds een stand van 1-2. Beide clubs kregen nog een kans, bij Columbia was dit een vrije van Jop van der Linden, maar gescoord werd er niet meer.

Samenvattend: een belangrijke zege voor Columbia, het is prima om het seizoen te beginnen met een overwinning, zeker als dit in een uitwedstrijd gebeurt. Voorwaarts had misschien op basis van de 2e helft een gelijkspel verdiend, maar Columbia heeft ook enkele kansen gehad om de score nog uit te breiden.

Foto’s door Sandra van Dam

De volgende wedstrijd is op zondag 3 oktober a.s. thuis op De Winkewijert tegen FC Winterswijk. We beginnen zoals gewoonlijk weer om 14:00 uur.