Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Derde bekerwedstrijd is oefenwedstrijd

Omdat WSV en Columbia beiden al geplaatst waren voor de volgende ronde, was de onderlinge ontmoeting, gepland als 3e bekerwedstrijd in het schema, eigenlijk een overbodige wedstrijd. De 2 Apeldoornse eersteklassers gebruikten deze derby dan ook als een extra oefenwedstrijd op weg naar de eerste competitieronde van volgende week.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Gerard van Lohuizen, erelid, lid van verdienste en vele jaren bestuurslid van onze vereniging. Daarna werd de derby aangevangen in de stromende regen. Het weer nodigde niet echt uit om deze wedstrijd te gaan aanschouwen. Bovendien was het voetbal op de tv thuis een geduchte concurrent. De toeschouwers die het toch aandurfden, vonden allen een plaatsje op de overdekte tribune.

In de eerste helft hielden de teams elkaar goed in evenwicht. Na ruim een kwartier kwamen de geelzwarten op voorsprong door een doelpunt van Jamarro Diks. Na een half uur scoorde WSV de gelijkmaker. Zo ging men de droge kleedkamers opzoeken voor de rust met een 1-1 stand.

Na de hervatting begon WSV direct aan een offensief. Gezien het aantal kansen mocht Columbia tevreden zijn dat er slechts één keer gescoord werd door de thuisclub, in de 49e minuut (2-1). Columbia had hierna moeite om terug in de wedstrijd te komen en nadat in het laatste kwartier binnen 10 minuten 3 goals werden gemaakt door WSV, was het gespeeld. De einduitslag werd tenslotte 6-1. Laten we er vanuit gaan dat volgende week, als het weer om het echie gaat, een betere prestatie wordt behaald.

Volgende week zondag 25 september, aanvang 14:00 uur, ontvangt Columbia thuis op De Winkewijert, RKHVV uit Huissen voor de eerste competitiewedstrijd.