Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia JO8-4 vs Groen Wit ‘62 JO8-4 / zat. 11-2-2023

Deze zaterdag stond voor ons een nieuwe Apeldoornse tegenstander op het programma.
Tijdens de jaren in de Mini-League hebben wij tegen veel clubs gespeeld, maar nog nooit tegen Groen Wit.
Van de jongens uit Eerbeek hoorden wij vorige week dat zij 5-0 hadden verloren van deze ploeg. Dus we waren gewaarschuwd!

De trainingen stonden deze week in het teken van uitverdedigen en duels aangaan. We spelen immers tegen knapen die een jaar ouder zijn, dus tijd om onze spierballen te laten zien deze zaterdag.
De afspraak voor deze wedstrijd was dat iedereen een duel moest uitvechten.

1e fase: We mochten ons wederom voorbereiden op de wedstrijd in kleedkamer twee. Daar hangen mooie magneetborden, dus ideaal om onze tactiek voor vandaag te bespreken.
Om de grotere tegenstanders af te bluffen werd het tijd om druk te zetten op de helft van de tegenstander. Iets met: “de eerste klap….”.
Nou dat heeft Groen Wit geweten. Zij mochten aftrappen en onze jongens vlogen er als dolle wespen bovenop, zoals afgesproken. Groen Wit ging door ons dominerende spel op een kluitje spelen. Maar onze jongens gingen hier niet in mee. Ze bleven over de flanken spelen en vonden snel de weg naar de 1-0. Voor het eerst op voorsprong in de JO8!
Groen Wit verscheen weer bij de aftrap en weer vlogen onze jongens er direct bovenop. 2-0!

2e fase: Het was voor onze jongens de 1e keer dat er een wedstrijd achter onze goal werd gespeeld. Onze verdediging had het er merkbaar moeilijk mee (wel weer erg leerzaam). De 3-0 was in de maak, maar helaas was de aandacht er niet bij en kon Groen Wit de 2-1 intikken. Onze voorhoede wist wat er moest gebeuren en door mooi combineren, een rush over de zijlijn, een perfect voorzetje… BAM 3-1!
Vervolgens hielpen we zelf onze tegenstander terug in de wedstrijd om ook de voorbereiding te doen voor de 3-2.

3e fase: in de rust hebben we toch een klein feestje gevierd, want we hadden toch maar even knap de 1e en 2e fase van de wedstrijd gewonnen.
Na 20 minuten speeltijd zie je het kracht- en leeftijdsverschil de overhand nemen. Het was dan ook Groen Wit die het net eerder wist te vinden en terugkwam in de wedstrijd, 3-3.
De spanning nam toe en de supporters lieten meer en meer van zich horen. Het leek de finale van de Champions League wel.
De 4-3 was in de maak. Een perfecte bal van de keeper, een bal over links, een voorzet op maat en onze andere keeper (die op de spitspositie was gaan spelen) raakt de bal perfect, YES… 4-4!

4e fase: merkbaar vermoeid begonnen onze jongens aan het laatste deel van de wedstrijd. Iedereen had zijn duel al uitgevochten en hierdoor was deze wedstrijd al geslaagd. Kunnen we een punt behouden?
Groen Wit, dat er nog super energiek uitzag, wist sneller de 5e goal te maken.
Gelukkig was onze harige mascotte aanwezig om de jongens aan te moedigen. Winst zou de jongens toekomen, maar een gelijkspel was zeker verdiend.
Onze jongens gaven het niet op en bleven de tegenstander onder druk zetten. Kans op kans,… maar hij mocht er nog niet in.
Onze verdedigers wisten de tegenstander bij onze goal weg te houden en stuurden onze aanvallers met een diepe bal richting de goal van de tegenstander, 5-5.
Ons eerste punt is een feit.

Wat een knappe prestatie jongens. Jullie zijn er in geslaagd om allemaal een duel uit te vechten vandaag, hebben Groen Wit onder druk gezet en kregen een mooi compliment van de tegenstander. Namelijk dat jullie al zo goed samen- en overspelen.

Volgende wedstrijd
Op naar de oefenwedstrijd tegen Groen Wit JO8-6 komende zaterdag. Dit is ook een JO7 team dat de eerste stappen zet in de JO8 competitie. Dus een mooie krachtmeting.

Deel deze pagina via: