Columbia 13-1 speelt met twee gezichten en lijdt 2de nederlaag op rij

Vandaag de 2de wedstrijd van fase 3 op het progamma, thuis tegen sallandia.
Een wedstrijd tegen een ploeg die net als wij houden van aanvallend voetbal met veel druk vooruit.

1ste helft,

Om 12.00 uur bracht onze scheidsrechter de bal aan het rollen en zochten wij meteen de helft vd tegenstander op, heel lang duurde dit niet en werden we meer en meer terug gedrukt naar onze eigen helft.
Columbia dat totaal geen antwoord wist op het felle spel van onze gasten had het moeilijk en kwam er maar nauwelijks uit.
Sallandia dat vertrouwen boekte uit de openingsfase maakte al snel vanuit de corner in de 7de minuut de 0-1.
Sallandia dat het betere van het spel had en dus de bovenliggende partij was zonder groots te spelen de baas op het veld.
Columbia was in alles te laat en te slordig wat ervoor zorgde dat we geen enkele druk konden uitvoeren op de verdediging van onze tegenstander.
Sallandia dat fel en net beleving speelde kwam dan ook in de 14de min op 0-2.
Aan deze stand was niks af te dingen.
Columbia dat niet thuis gaf en misschien wel hun minste wedstrijd speelde zag er verslagen uit.
En zo gingen we rusten met een achterstand.

De rust,

In de rust hebben we heel even een stilte laten vallen waarin ze heel even elkaar konden aankijken en wellicht op scherp zetten.
De trainer hing zijn jas op en begon zijn donderspeech die na 3 min eindigden met de woorden: denk na over hoe je de 2de helft wil gaan spelen!
Hier lieten we het verder bij en voerden we enkele wissels door.

2de helft,

De 2de helft was vanaf het begin de omgekeerde wereld ten opzichte vd 1ste helft.
Columbia was fel en speelde met veel beleving en passie die er voor zorgde dat we steeds beter in de wedstrijd kwamen en ook onze voetballende kwaliteiten er steeds vaker uitkwamen.
Sallandia dat eigenlijk geen antwoord had op onze manier van spelen had het zwaar en zo kwamen we in de 39ste min op 1-2.
Het geloof en vertrouwen groeide en dat zagen we terug op het veld.
Waar sallandia de 1ste helft de betere ploeg was waren nu wij de bovenliggende partij.
Het was wachten op de gelijkmaker die zeker in de lucht hing, want door een aantal goede aanvallen lagen er zeker de mogelijkheden/kansen om deze goal te maken.
Maar helaas bleef de gelijkmaker uit en kwam sallandia dat de hele 2de helft er maar 3 keer uit kwam op 1-3 in de 25ste minuut.
En was de wedstrijd gespeeld.

Het was dus een wedstrijd met 2 gezichten waarin we onszelf dus wederom te kort doen.
Op basis van het spelbeeld was een gelijkspel zeker terecht geweest.
We gaan werken aan de punten die we vandaag als harde les geleerd hebben en dan weet ik zeker dat deze boys waar zo ontzettend veel potentie in zit en er steeds meer uitkomt sterk terug komt.
Als team met alles en iedereen erom heen heb ik keer op keer het gevoel dat ik nog niet klaar ben maar zullen we moeten afwachten wat de tijd ons leert.
Jullie zijn me alles waard en daar werken we hard voor.