Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia JO8-3 vs Columbia JO8-4/15 april 2023

Vandaag een uitwedstrijd op het programma aan de Winkewijertlaan, op het mooiste sportpark van Apeldoorn. Ja inderdaad, we spelen namelijk tegen de JO8-3 van Columbia. Vanuit de mini’s altijd veel bekende gezichten, maar vandaag voor onze jongens bijna allemaal nieuwe. Maandag zaten ons boys nog paaseieren weg te happen dus alleen woensdag een training om ons voor te bereiden. Zou dat genoeg zijn? Zijn de mannen scherp? Ook vandaag een Ad interim in de trainersstaf. Want Wilco was de Cauberg aan het beklimmen namens de JO8-4 tijdens de Amstel Gold Race (Kenny nogmaals bedankt).

Warming-up

Omdat we met de JO8-3 de kleedkamer moesten delen konden we maar kort ons wedstrijdplan doornemen. We zagen een fysiek sterke ploeg, dus omgooien die handel. Vandaag maar eens effectief en op zijn Italiaans op de counter. Lekker hangen achter de middenlijn en als het kan als een raket naar het doel van onze tegenstander.

Traditiegetrouw werden de aanvoerder voor vandaag gekozen. Lets GO!

1e fase

Onze toppers mochten aftrappen en we hadden al gezien dat het veld goed nat was. “Wat doen we dan?”: vroegen we aan de boys…. “Hard schieten op de goal en de keeper uittesten”. Prachtig! De beleving en het enthousiasme van deze ploeg.

Zo gezegd, zo gedaan. Direct vanaf de aftrap werden de eerste schoten gelost en al snel wist onze linksbuiten het net te raken 0-1. Die vervolgens na een harde Siuuuuuu weer terug naar de eigen helft liep.

De JO8-3 was veel sterker in de duels en we moesten echt een tandje bijzetten.

Zowel de links- als rechtsbuiten hadden telkens twee man die ze voorbij moesten. Maar lukt het even niet over de flanken, dan maar door het midden.

De balletjes werden mooi verdeeld door onze eigen Xavi en Iniesta.

De 0-2 en 0-3 volgden elkaar dan ook in rap tempo op.

We kregen steeds meer grip op de wedstrijd en begonnen steeds beter over te spelen.

2e fase

Door het wisselen moesten we wat schuiven in de opstelling. Hierdoor was het zaak om eerst weer de posities goed te bepalen.

Onze keeper keek namelijk om zich heen en voelde zich wel erg alleen met 5 spitsen in het veld.

Mooi om te zien hoe snel de jongens kunnen omschakelen en voor elkaar de vuile meters willen lopen. Eén team één taak!

Toen de ploeg weer goed stond begon het direct te lopen en scoorden wij verdiend de 0-4.

Maar een gelopen race voelde het allerminst. Het is dat onze keeper fantastische reddingen in huis had en de 0 wist te houden.

Fase 3

Door wat “miscommunicatie” dit keer geen grote kan ranja in de rust. Zal dat we goed gaan? Want dat energiebommetje geeft onze ploeg wekelijks vleugels!

We trainen de laatste tijd veel op de actie langs de zijlijn en het balletje terugleggen op het middenveld. Uit het boekje; onze laatste man ziet de buitenspeler zijn actie maken, komt op, eist de bal op en schiet hem snoeihard binnen. Wat een goal! 0-5!

Onze middenvelders bleven de duels uitvechten op het middenveld en de verdediging pakte die enkele speler die toch tussendoor glipte aan. Wat een teamwork.

Ook onze rechtsbuiten mocht eindelijk zijn verdiende goal meepakken. Duel na duel moeten uitvechten en toen 1 man, de 2e man en een 3e man voorbij. 0-6.

Fase 4

Ondertussen hadden alle mannen hun taak voor vandaag vervult, namelijk minimaal 2x een duel winnen. Echter was de JO8-3 daar niet van onder de indruk en bleef doordrukken. Wij bleven zelf compact spelen als de tegenstander aan de bal was.

Hierdoor konden we bij omschakeling er snel uit komen en de 0-7 op het scorebord zetten. Chapeau mannen! Want we hebben nog niet eerder zo gespeeld en tot hebben jullie je dit eigen weten te maken.

Moegestreden en het gevoel dat de wedstrijd wel gespeeld was, zo begonnen we aan het slot van de wedstrijd. Die laatste minuten van de wedstrijd waren echter voor de JO8-3, die de eindstand op 3-7 afsloten.

Een leerzame 4e fase vandaag mannen. Nooit denken dat je er al bent en ook zonder die kan ranja zijn jullie dappere strijders.

Enorm knap wat jullie als J07 spelers laten zien in de JO8, ga zo door.

Volgende week weer een spannende wedstrijd op het programma en wie weet een voortzetting van onze ongeslagen status.

PS
Jullie zijn vast benieuwd of ook Wilco zijn 125km durende wedstrijd heeft gehaald.De foto zegt denk ik genoeg!

Deel deze pagina via: