Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

RKHVV sterker dan Columbia

Columbia ging naar RKHVV in Huissen toe met de wetenschap dat sinds de geelzwarten weer in de 1e klasse voetballen, RKHVV er nog niet in geslaagd was van de Apeldoorners te winnen. Vorig seizoen won Columbia zelfs beide ontmoetingen en dit seizoen, in de eerste wedstrijd, kwam Columbia met 2-0 voor thuis, maar moest tenslotte genoegen nemen met een gelijkspel (2-2).
Maar deze zondag werd hardhandig een eind gemaakt aan deze reeks: met met liefst 5-1 werden de geelzwarten weer teruggestuurd naar De Winkewijert.

In de eerste helft op Sportpark De Blauwenburcht werd al snel het krachtsverschil duidelijk. Reeds na 7 minuten stond de 1-0 al op het bord, toen centrale verdediger Civard Sprockel een voorzet van rechts met een kopbal afrondde. Gedurende de rest van het eerste bedrijf kreeg de thuisclub diverse goede kansen, maar gescoord werd er pas weer in de 40e minuut: de goed spelende buitenspeler Nourdin Bergwerff zorgde voor 2-0. Dit werd tevens de ruststand.

Na de rust was het snel weer raak. Danny Bosch bracht RKHVV op een 3-0 voorsprong. Columbia kon hier een enkele tegenaanval tegenover zetten, maar gescoord werd er niet. Men kon niet verhinderen dat Tom Titarsoley
(4-0 in de 72e minuut) en Mike Pröpper (5-0 in de 85e minuut) de score uitbreidden. Toch verliet Columbia het veld met een positieve afronding: in de 88e minuut werd via een goede combinatie tussen Jamarro Diks en Leon de Bok door laatstgenoemde de eretreffer (5-1) gescoord, zeer tot ongenoegen van de RKHVV-doelman, die zijn “clean sheet” hierdoor de mist in zag gaan.

Komende ZATERDAGAVOND is de volgende wedstrijd. Om 19:00 uur begint de Apeldoornse derby tegen WSV op Sportpark De Winkewijert. Na afloop is er live muziek met Patrick Bouquet in het clubhuis. Blijf dus vooral even zitten. Als we terugdenken aan een paar geleden, kan het heel gezellig worden tot in de late uurtjes. Alleen had Columbia toen wel gewonnen, maar wie weet? Deze klassiekers blijven altijd wedstrijden die op zichzelf staan.