Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia eindigt seizoen met overwinning

Op 2e Pinksterdag stond de laatste wedstrijd van het seizoen voor de clubs uit de eerste klasse D op het programma. Voor Columbia betekende dit een thuiswedstrijd tegen het Brabantse Berghem Sport. De geelzwarten waren vorige week al gedegradeerd, maar voor de bezoekers was er nog wel iets te verdienen. Als zou SDO zou verliezen en Berghem Sport zou winnen, dan ruilden deze twee van positie. De nummer 11 speelt nacompetitie, de nummer 12 degradeert rechtstreeks.

Het weer was uitstekend op Sportpark De Winkewijert en de spelers genoten ook volop van het zonnetje, er werd een partijtje zomermiddagvoetbal op de mat gelegd. Zonder al te veel opwinding werd de ruststand van 0-0 bereikt.
Ook in de 2e helft was er maar weinig te zien van een sprankelende partij. Omdat SDO een duidelijke voorsprong had genomen, was er voor Berghem Sport weinig meer om voor te voetballen, behalve de spreekwoordelijke eer.
Columbia was hier uiteindelijk toch beter in, maar het duurde tot de 87e minuut voordat de man aan het scorebord aan het werk werd gezet. Mike Cyubahiro brak door de Brabantse defensie en rondde bekwaam af: 1-0.
Dit werd tevens de eindstand.

Zo zorgde de thuisclub toch nog op de valreep voor een goed slot van de competitie. Bovendien werd door deze overwinning de laatste plaats overgedaan aan de tegenstander. Columbia eindigde met een beter doelsaldo op de 12e plaats, Berghem Sport werd 13e. Beide clubs degraderen echter rechtstreeks naar de 2e klasse. Na afloop werden de spelers en leden van de technische staf, die afscheid nemen, in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet voor Columbia.

Eind augustus begint het nieuwe seizoen weer met de Apeldoorn Cup, de eerste 3 weken van september worden de groepswedstrijden voor de KNVB-beker gespeeld en eind september begint de competitie weer.

Opstelling van Columbia tegen Berghem Sport:

Yakub Ece, Mischa Hendriksen, Danny Koorevaar, Keanu Ruspana, Sjoerd ten Asbroek, Boy Nuesink, Stefan Derksen, Sirat Sahebzadah, Leon de Bok, Mike Cyubahiro en Jamarro Diks.
Wissels: Rik van Veldhuizen en Michael Langenbach.

Deel deze pagina via: