Wedstrijdverslag

Columbia 2 verliest concurrentiestrijd

Op zondag 8 mei speelde Columbia 2 een belangrijke tegen directe concurrent SDC ’12 2 uit Denekamp. De nummer 8 en 9 van de competitie, waarbij SDC 4 punten meer heeft dan de Columbianen. De aftrap op Sportpark De Molendijk was om 10:45 uur.

Columbia kwam niet goed uit de startblokken. SDC probeerde er voetballend uit te komen en Columbia was nog niet echt wakker. Na ongeveer een kwartier voetballen wist SDC te scoren. Op de rand van de zestien werd de bal onderschept en zo kon de bal binnen worden geschoten (1-0). SDC bleef hierna doordrukken en Columbia had hier geen antwoord op. Niet veel later was het dan ook alweer raak. SDC wist makkelijk door het middenveld/verdediging te voetballen en zo stond het 2-0. In tegenstelling tot eerdere wedstrijden was de eerste helft inspiratieloos en wist Columbia geen potten te breken. Ruststand 2-0.

Na rust waren de rollen compleet anders. Na een formatiewijziging en met Sjoerd als invaller scoorde Columbia direct na rust. Na een mooie voorzet wist Rik knap de bal binnen te koppen (2-1). Een heerlijk moment om de scoren en Columbia was zo weer terug in de wedstrijd. Hierna volgde een spannende gelijkopgaande wedstrijd, waarin Columbia de overhand had. Helaas wist Columbia niet tot echte grote kansen te komen, waardoor het spannend bleef met een 2-1 stand. Door invaller Michael werd de druk op de verdediging van SDC steeds verder verhoogd ook omdat er steeds minder speeltijd over was. Door veel tijdrekken aan de kant van SDC werd het de Columbianen zo moeilijk mogelijk gemaakt. Diep in blessuretijd leek Columbia toch nog op gelijkehoogte te komen. Helaas schoot Michael de bal op de lat. Weer was hij bijna beslissend in de laatste minuut van de wedstrijd, zoals uit tegen Avanti. Eindstand 2-1.

Columbia 2 verliest de strijd om plek 8 en lijkt zo te gaan eindigen op plek 9. Volgende week speelt Columbia 2 een thuiswedstrijd tegen De Tukkers 2 uit Albergen. Aftrap 10:30 uur.

Opstelling:
Raymond van Hunen, Joost Dallinga, Danny Kuhnen, Rik van Veldhuizen (Kevin Veldhoen), Jesse Veldhoen, Erik Nammensma, Jovanny van Zanten (Sjoerd ten Asbroek), Tom Jansen, Timo Schiphorst, Philip Cossee (Sam Andela), Bahman Taheri (Michael Langenbach).

Programma:
15 mei 2022: Columbia 2 – De Tukkers 2 10:30 uur.

Topscores (competitie/beker):
1. Philip Cossee: 11
2. Léon Roufs: 3
3. Nick van den Berg: 2
– Sjoerd ten Asbroek: 2
4. Timo Schiphorst: 1
– Joost Dallinga: 1
– Jovanny van Zanten: 1
– Danny Kuhnen: 1
– Tom Jansen: 1
– Rik van Veldhuizen: 1

Voor de stand, overige uitslagen en het volledige programma ga naar www.voetbal.nl. Volg Columbia 2 op instagram! (@avvcolumbia2).

Deel deze pagina via: