Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia wint ruim van Woezik: 4-0

Voor Columbia stond een thuiswedstrijd op het programma tegen een oude bekende: Woezik uit Wijchen. Ongeveer tien jaar geleden waren beide clubs ook al bij elkaar ingedeeld in de 2e klasse. Leuk detail is dat Columbia zelfs het debuut in de 2e klasse van Woezik heeft meegemaakt als tegenstander. Nadat Woezik kampioen was geworden in de 3e klasse, was Columbia daarna de eerste opponent van Woezik op hoger niveau. Op 2 augustus 2012 wonnen de geelzwarten de uitwedstrijd bij Woezik met 0-3. Na 2 jaar scheidden de wegen, Woezik zocht het hogerop tot in de Hoofdklasse, terwijl Columbia in de Twentse 2e klasse werd ingedeeld. Nu dan een weerzien in de 1e klasse Oost, nadat Woezik de afgelopen jaren in district Zuid was ingedeeld.

De begon goed voor de thuisclub. Al na 6 minuten werd Jamarro Diks onreglementair gestuit in het strafschopgebied en ging de bal op de stip. Joey Koopman voltrok het vonnis: 1-0 voor Columbia. De geelzwarten bleven sterker en na een kwartier bracht Jamarro Diks de score op 2-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust opnieuw een beter Columbia, dit resulteerde na een uur in de 3e treffer, opnieuw van Jamarro, na een assist van Joey. De wedstrijd was nu gespeeld en in de 82e minuut was het Leon de Bok die de score met 4-0 een nog beter aanzien gaf. Een uitstekende overwinning voor de thuisclub.

Volgende week wacht weer een uitwedstrijd. We gaan dan op bezoek bij de nog ongeslagen koploper De Bataven in Gendt. Zondag 20 november om 14:00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Walburgen, Nijmeegsestraat 65 B,
6691 CM Gendt.

Opstelling van Columbia tegen Woezik:

Yakub Ece, Mischa Hendriksen, Danny Koorevaar, Boy Nuesink, Saied Smakolli (Sjoerd ten Asbroek), Stefan Derksen, Sirat Sahebzadah, Leon de Bok, Joey Koopman, Edilson Coelho (Mike Cyubahiro) en Jamarro Diks (Aaron Beya).

Deel deze pagina via: