Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Overwinning in de beker bij AGOVV: 1-4

In de poule van de KNVB-beker is Columbia ingedeeld bij Schalkhaar, WSV en AGOVV. De eerste wedstrijd op het programma was een uitwedstrijd bij de kersverse Apeldoorn Cup-winnaar AGOVV.

Onder een stralend zonnetje begonnen de elftallen op Sportpark Berg en Bos aan hun wedstrijd. Al vrij snel in de wedstrijd komt Columbia op voorsprong.
In de 9e minuut wordt er laag op de paal geschoten, waarna in een scrimmage Amro Abbas de bal over de doellijn weet te plaatsen (0-1). Gedurende het vervolg van de eerste helft krijgen beide ploegen een paar kansen. Zo voorkomt o.a. Columbia-doelman Yacup Ece met een goede redding de gelijkmaker. De rust breekt aan met een 0-1 stand op het scorebord.

Na de hervatting is Columbia zeker van plan om de voorsprong uit te breiden.
Vanaf de aftrap breekt Mike C op rechts door en schiet op de lat.
In de 56e minuut staat opeens de 1-1 op het bord, als Jesse Hartgers van afstand een keihard schot boven in de hoek schiet. Maar binnen de minuut ligt de bal weer aan de andere kant in het net. Jamarro Diks brengt de geelzwarten weer op voorsprong (1-2). Columbia gaat nu door en krijgt meerdere kansen. Mike C loopt iedereen in de verdediging van AGOVV voorbij, komt vrij voor de keeper en schiet in het zijnet. Het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg Columbia een groot veldoverwicht. De ingevallen spits Rusambo Rajabu blijkt de man te zijn, die de kansen goed afrondt. In de 80e minuut tekent hij de 1-3 aan en in de 84e minuut wordt het, na een goed uitgevoerde aanval en een prima voorzet van Eddy, opnieuw door Rusambo 1-4. Een uitstekend begin van de bekercompetitie!

De volgende bekerwedstrijd is a.s. zondagmiddag 11 september, aanvang 14:00. Columbia ontvangt dan op Sportpark De Winkewijert een oude bekende: SV Schalkhaar.