Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Beker: groepswedstrijden tegen Voorwaarts, Schalkhaar en Epe

Donderdagavond 31 augustus begon voor Columbia het nieuwe seizoen met een bekerwedstrijd bij Voorwaarts in Twello. Vooraf was Columbia-trainer Marco Onderberg niet te benijden: hij moest het met een gehavende selectie doen, om uiteenlopende redenen waren er maar liefst 7 spelers afwezig. Gelukkig kon er met een paar nieuwelingen en enkele 2e elftal spelers toch een redelijk elftal op de been worden gebracht. Tot overmaat van ramp viel ook Mike Cyubahiro al binnen het half uur geblesseerd uit.

Tijdens de wedstrijd bleek dat de geelzwarten, zonder op elkaar ingespeeld te zijn, best een aanvaardbaar spel op de grasmat legden. De eerste helft tegen de top-eersteklasser Voorwaarts was vrijwel gelijkwaardig, met dit verschil dat Voorwaarts na ruim een half uur scoorde (1-0).
Na de rust was het eerste kwartier voor Columbia met een schot op de paal en de gelijkmaker na 51 minuten van Keanu Ruspana (1-1). Daarna trok de thuisclub toch het spel meer naar zich toe en liep uiteindelijk uit naar een ruime 4-1 overwinning.

Het bekertoernooi wordt vervolgd met een thuiswedstrijd op zondag 10 september a.s. tegen competitiegenoot Schalkhaar. Aanvang van de wedstrijd aan de Winkewijertlaan is 14:00 uur.