Selectienieuws

Columbia naar volgende ronde beker

Na 2 bekerwedstrijden is Columbia reeds zeker van plaatsing voor de volgende ronde van de beker. De 3e wedstrijd in de groep tegen WSV is volgende week niet meer van belang omdat beide ploegen al geplaatst zijn.
Uiteraard wordt de wedstrijd wel gewoon gespeeld op Sportpark De Voorwaarts, zondag 18 september a.s. aanvang 14:00 uur.

Vooraf wist Columbia dat een overwinning op Schalkhaar voldoende was om de volgende bekerronde te bereiken. Toch keek iedereen even raar op dat binnen een minuut na de aftrap de bal al in het Columbia-doel lag. Schalkhaar ging direct in de aanval en kon een pass laag bij de paal intikken (0-1).

De thuisclub schrok meteen wakker en herpakte zich. Lang liet de gelijkmaker niet op zich wachten. Eddy schoot in de 8e minuut via de onderkant van de lat raak (1-1). Columbia bleef de toon aangeven en na 24 minuten kwam de 2-1 op het scorebord toen Joey een voorzet van links afrondde. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na de hervatting duurde het niet lang voordat de score weer veranderde. Jamarro zorgde voor 3-1 in de 50e minuut. Om aan alle onzekerheid een einde te maken, werd er in de 56e minuut opnieuw gescoord door de geelzwarten. Na een magistrale actie bij de achterlijn van Jamarro werd de voorzet door Eddy ingetikt: 4-1. Ondanks enkele kansen kwam er daarna in de stand geen verandering meer. Een goede vertoning met veel inzet van de thuisclub.