Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia sluit seizoen af met gelijkspel

Het eerste volledige seizoen in de 1e klasse E werd door Columbia afgesloten met een thuiswedstrijd tegen MASV. Beide ploegen waren reeds veilig dus kon er vrijuit worden gevoetbald. Dit leidde tot een leuke, open wedstrijd met veel doelpunten.

In de 1e minuut was het al raak. MASV kreeg een penalty toegekend, die werd benut door Wesley Martens: 0-1. In de 14e minuut dacht Columbia een penalty te krijgen, maar nu werd de bal net buiten het strafschopgebied gelegd. Dit belette Jop van der Linden niet om de vrije schop in de bovenhoek te schieten: 1-1. Het spel bleef op en neer golven en na bijna een half uur scoorde MASV, maar in buitenspelpositie. In de 33e minuut was het weer de beurt aan de thuisclub. Uit een goed opgezette aanval via links zette Jamarro Diks de bal voor en zorgde Leon de Bok voor een 2-1 voorsprong. Echter binnen 5 minuten hierna stond het alweer gelijk.. MASV scoorde via Youri Roseboom de 2-2. Op slag van rust scoorde Columbia weer, maar de neutrale assistent meende buitenspel te hebben gezien. De rust brak dus aan met een 2-2 score.

Ook de 2e helft was van een aantrekkelijk gehalte met kansen over en weer.
Na 56 minuten kopte Yancey Baars de 2-3 binnen voor MASV. Zoals dat de hele wedstrijd al ging, was nu Columbia weer aan de beurt. Jop van der Linden scoorde zijn 2e treffer van de middag in de 64e minuut, opnieuw uit een vrije schop. Vanaf ruim 30 meter vloog de bal met grote precisie in de bovenhoek. Werkelijk een beauty, het doelpunt van het seizoen! (3-3). De geelzwarten kregen in het laatste kwartier nog diverse goede kansen, maar konden niet meer scoren. Het slot was rommelig, het matig leidende arbitrale trio kende, net als in de beginminuut, ook in de slotminuut een penalty toe aan MASV. Opnieuw nam Wesley Martens plaats achter de bal, maar deze keer stopte Leroy de Boer de bal. Direct daarna klonk het eindsignaal. Het werd dus 3-3 in deze wedstrijd, die eigenlijk ook geen winnaar verdiende. Jop van der Linden en Leroy de Boer namen op een voortreffelijke manier afscheid door op bepalende manier belangrijk te zijn voor hun club.

Foto’s genomen door Sandra van Dam

Na de wedstrijd werd er met live muziek van entertainer Patrick Bouquet een gezellig slot gevierd van dit seizoen. Columbia eindigt op de 8e plaats en kan tevreden terugkijken op een jaar met wisselend succes. Doordat een aantal spelers en de technische staf afscheid nemen, zal er volgend jaar een op veel plaatsen ander elftal in het veld staan. We zien echter vol vertrouwen het nieuwe seizoen in de 1e klasse tegemoet.