Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Verdiend gelijkspel bij FC Winterswijk

Deze zondag stond de verste uitwedstrijd op het programma, tegen FC Winterswijk. Er werd gespeeld op Sportpark Jaspers, zonder twijfel de mooiste accommodatie in de eerste klasse E. De thuisclub was na een aarzelende start van het seizoen opgerukt naar een derde plaats in de stand, dus er mocht geen gemakkelijke wedstrijd worden verwacht.

De eerste twintig minuten was het grotendeels aftasten, met weinig kansen voor beide doelen. Dat er vaak een arbitraal trio wordt aangesteld in de 1e klasse, hoeft niet altijd een voordeel te zijn, heeft Columbia al vaker ervaren dit seizoen. Soms kun je nog beter een clubgrensrechter bij de tegenpartij hebben dan een vlaggenist van een arbitraal trio. Dit bleek voor het eerst in de 23e minuut toen Siebe te Winkel scoorde voor Winterswijk, volgens Columbia uit buitenspelpositie. Het doelpunt werd echter op advies van de assistent toch toegekend (1-0). Columbia kreeg hierna iets meer grip op het spel, maar Winterswijk kreeg de betere kansen, o.a. een schot tegen de paal. De rust werd bereikt met een 1-0 stand.

Na de hervatting kwam Columbia goed uit de kleedkamer, dit resulteerde in de gelijkmaker, na een kopbal van Mischa Hendriksen. Tot verbazing van iedereen werd dit doelpunt, op advies van dezelfde assistent, afgekeurd. Voor de 2e keer voelden de geelzwarten zich zwaar benadeeld. Toch liet Columbia de moed niet zakken, maar schakelde het nog een tandje bij. In de 69e minuut kreeg Columbia een penalty toegekend, toen Maikel Lange onreglementair werd gevloerd, terwijl hij de 16 meter binnen slalomde. Jop van der Linden voltrok het vonnis en zo stond het dan toch gelijk (1-1). De laatste 20 minuten waren duidelijk voor Columbia, FC Winterswijk moest zich beperken tot tegenhouden. Ondanks een fanatiek slotoffensief slaagde Columbia er niet in de winnende treffer te scoren. Zo eindigde de wedstrijd, evenals als eerder dit seizoen in Apeldoorn, in een verdienstelijke 1-1. Opnieuw een goede wedstrijd van Columbia tegen een hoger geplaatst team.

De tweede periode zit erop: Rohda Raalte werd periodekampioen, RKHVV was dit al in de 1e periode. De rest van de klasse kan zich voorbereiden op de 3e periode, waarin iedereen weer nieuwe kansen krijgt.

Het komende paasweekeinde komt Columbia 2x keer in actie, beide keren thuis op De Winkewijert.
Op Goede Vrijdag 15 april om 20:00 uur wordt er voor de 4e keer geprobeerd om tegen TVC ’28 te voetballen, hopelijk gaat het nu eindelijk wel door.
Op Paasmaandag 18 april om 14:00 uur komt koploper Rohda Raalte op bezoek aan de Winkewijertlaan.