Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Voorwaarts heeft superstart in derby

Op Sportpark De Winkewijert hebben we al heel veel opmerkelijke momenten meegemaakt met onze geelzwarten. Een snelle achterstand komt vaker voor, maar dat het na 3 minuten voetbal al 0-2 staat, is sinds mensenheugenis niet gebeurd. De streekderby Columbia-Voorwaarts kende zodoende een apart begin.

Columbia bleek nog niet helemaal te beseffen dat de wedstrijd al begonnen was, toen de eerste aanval van de Twellonaren reeds raak was. Uit een corner van rechts kwam de bal voor het doel en werd daar ingeschoten door Luuk Grieving: 0-1. Tijd om bij te komen van de schrik had de thuisclub niet, want vrijwel vanaf de aftrap kwam Voorwaarts weer in balbezit en met een scherpe pass door het centrum kwam Marcus van Geelen alleen voor doelman Leroy de Boer, die met een lob werd gepasseerd. Nauwelijks 3 minuten stonden er op de klok en een achterstand van 0-2. Columbia kreeg gaandeweg weer een beetje grip op de situatie, maar goed voetbal werd er niet gespeeld. Na 20 minuten werd Stefan Derksen onderuit gelopen binnen de 16 meter en kwam de bal op de stip te liggen. Penalties zijn de specialiteit van Maikel Lange en hij faalde ook nu niet: 1-2. Hierna kabbelde de wedstrijd voort tot aan de rust met veel slordigheden en zonder noemenswaardige kansen.

Na de hervatting een weinig ander spelbeeld. Columbia drong wel aan, maar de betere kansen waren voor de bezoekers. De doeltreffendheid van de eerste paar minuten was echter, gelukkig voor de thuisclub, verdwenen.
Zelfs een kans voor open doel was niet besteed aan de oranjehemden.
Columbia kreeg via Joey Koopman en de ingevallen Leon de Bok nog mogelijkheden, maar de gelijkmaker bleef uit. Samenvattend kunnen we spreken van een teleurstellende middag aan de Winkewijertlaan, het miezerige week begeleidde dit schouwspel geheel in stijl. Door deze nederlaag zijn de geelzwarten gezakt naar de 10e plaats op de ranglijst.

Foto’s van de wedstrijd door Sandra van Dam

Columbia vervolgt de competitie met een uitwedstrijd bij de hekkensluiter Tubantia in Hengelo. Aanvang 14:00 uur op zondag 27 maart a.s.