Groenwit wordt ook aan de zegereeks van de strijders JM010-1 toegevoegd

Op 5 oktober stond de zware uitwedstrijd tegen de strijders van groenwit op het programma. Ondanks dat het in de schaduw best koud was waren we deze keer voor het eerst met 8 strijders. Jaja we zijn de transfermarkt opgegaan en zagen dat Zain nog beschikbaar was. Uiteraard moet je als team dit buitenkansje met beide handen grijpen en door goede en simpele onderhandeling wisten wij Zain te overtuigen om voor dit geweldige team uit te willen komen. Een duidelijke versterking in de breedte en we hopen dat Zain zich gauw ingepast voelt in de geoliede machine die de JM010-1 is.

Voor aanvang van de kregen de strijders een flinke peptalk in de kleedkamer. Gezien de huidige resultaten waren de trainers bang dat de strijders de tegenstanders gingen onderschatten. Onderschat nooit je tegenstander want elke tegenstander is opnieuw er op gebrand om ons op een nederlaag te trakteren. Dus wilden de trainers de focus houden. Een goede warming-up werd er gedraaid en de focus was duidelijk zichtbaar op de gezichten van de strijders.

Daar was het startsignaal van de scheidsrechter. De eerste periode kwam het spel er nog niet uit waar we dit seizoen om bekend zijn geworden. Het samenspel en met volle druk vooruit om de tegenstander ver op eigen helft al vast te zetten. De strijders van groenwit deden deze periode ook echt niet onder voor ons en waren in deze fase van de wedstrijd zelfs de bovenliggende partij. Ondanks dat beide ploegen genoeg kansen kregen op de openingsgoal leek het erop dat deze periode afgesloten zou worden met de welbekende brilstand 0-0. Helaas dacht groenwit daar anders over en met een vlammend schot maakten zij de openingsgoal 1-0.

Geen man overboord want er was nog genoeg tijd om deze schade te herstellen. Na een paar omzettingen was daar Zain die zijn eerste speelminuten ging maken in het team van de strijders. Na een paar tactische aanwijzingen leken de strijders “AAN” te gaan. Groenwit werd direct ver op eigen helft terug gedrukt en het regende kansen. Paal lat goed keeperswerk van de goalie van groenwit. De verdraaide knikker wilde maar niet tussen de palen tot ongenoegen van de vele meegereisde supporters. Maar de strijders maakten goed gebruik van de laagstaande zon. Want door een lobje en de laagstaande zon kon de goalie de bal nooit zien aankomen en was de stand weer gelijk 1-1. De strijders hadden door hoe ze groenwit moesten bespelen maar Groenwit had ook de kwaliteiten in huis om onder de druk uit te voetballen. De teams waren gelijkwaardig aan elkaar en de goal kon aan beide kanten vallen. Geluk dwing je af en met een zacht rolletje in de verre hoek kwam daar de voorsprong van de strijders 1-2. Groenwit liet zich niet kisten en trok vol ten strijde. Maar er werd goed verdedigd. Echter door de bal verkeerd te raken door onze eigen strijder op de schoen vloog de bal onhoudbaar in de kruising en was de stand weer gelijk. 2-2. Dit leek de ruststand te worden maar waar de strijders de pech hadden met een eigen goal hadden ze ook het geluk. Want ook groenwit schoot hem helaas voor hun in het verkeerde netje en zo stonden de strijders met 2-3 voor bij rust.

De messen werden geslepen en de technische staf zag dat het voetbal er niet uitkwam. En als je de wedstrijd niet met goed voetbal kan winnen dan maar met passie en inzet. En dit was echt wel zichtbaar.

De 2e helft begon en de strijders wilde wel naar voren maar werden in de 1e minuten na de pauze terug geduwd op hun eigen helft. Het spelletje wat de strijders graag deden bij de tegenstanders werd op dat moment door groenwit aan ons opgelegd. De 3-3 kon eigenlijk niet uitblijven en daar kwam die dan ook. Deze goal was de druppel en de wedstrijd draaide 180 graden. De goal leek wel een lamme deken te zijn voor groenwit. Want groenwit werd ver op eigen helft teruggedrongen en kansen kregen de strijders in overvloed. De paal en laat werden geraakt en prachtige reflexen van de goalie van groenwit voorkwamen dat de strijders wederom een voorsprong pakte. Toch kwam daar de 3-4. En net toen het publiek uitgeklapt was konden ze wederom klappen want daar was de 3-5. Voor het eerst was het verschil groter dan 1. De druk vooruit bleef. Het voetbal was echt niet zoals we mee verwend zijn de laatste weken maar met inzet en de beuk erin waren we heer en meester op het veld. Toch werd er niet meer gescoord deze periode.

De strijders hadden de luxe van 2 doelpunten marge. Afgesproken werd dat de strijders geen risico’s meer namen achterin en dat het dicht getimmerd moest worden. Er diende nogmaals 200 procent inzet geleverd te worden in de laatste periode om deze overwinning over de streep te trekken omdat groenwit een sterke ploeg had.

Waar er verwacht werd dat groenwit zou gaan stormen was het andersom. Want zolang jij de bal hebt kan de tegenstander niet scoren was het device. De beuk werd en ingegooid en kansen werden gecreëerd. Echter de definitieve nekslag bleef uit waardoor groenwit mocht blijven hopen op een resultaat.

Gelukkig was daar het eindsignaal en werd ook groenwit aan de zegereeks toegevoegd.

Vandaag was niet jullie beste wedstrijd. Maar met inzet en passie hebben jullie toch groenwit over de knie gekregen. Dit bewijst maar dat je elke tegenstander serieus moet nemen. Uitslagen uit het verleden geven je geen garantie voor de toekomst. Jullie moeten van jullie eigen kracht uitgaan. Niemand is de beste speler maar als team zijn jullie wel het beste team wat ik in tijden heb mogen volgen. Als je op de bovenste plek wilt eindigen moet je ook slechte wedstrijden winnen of op een lelijke manier. Nog 2 wedstrijden deze periode en dan zien waar we staan. Volgende week lekker een thuiswedstrijd tegen wsv. Kijken of die ook aan de zegereeks kan toegevoegd worden. Maar onderschat ze niet, elke wedstrijd is weer op zich en begint met 0-0. Hard trainen deze week met veel inzet plezier en zin dan ben ik er van overtuigd dat jullie volgende week een mooi resultaat kunnen halen.