Columbia JO9-1 vs Robur JO9-2: Trainers JO9-1 gestopt?

Deze week hadden onze mannen het geluk dat Démen (JO16-1) en Delano (JO15-1) hun maatschappelijke stage bij ons team zijn gestart. Onder hun bezielende leiding werden onze toppers klaargestoomd voor de van zaterdag. Dat kan niet anders dan drie punten opleveren.

We hadden deze zaterdag de beschikking over precies 6 spelers, wat dus inhield dat we geen wissel hadden. Conditioneel moeten onze mannen dit met gemak aankunnen dus geen deal-breaker.

Voorbespreking

Démen en Delano werden ditmaal voor de groep gezet om de mannen op te peppen en wedstrijd klaar te maken. “Jullie hebben super goed getraind jongens en dit willen we terugzien in de wedstrijd”. Lichtelijk gespannen keken onze toppers hun “nieuwe” trainers aan. Want je kijkt natuurlijk – op deze leeftijd – wel een beetje op tegen deze jongens.

Warming-up

Met wat extra handjes konden we de mannen goed wedstrijd klaar maken. De oefeningen verliepen snel en goed. Het afmaken ging lekker. Dit kan wel eens een mooie vroege zaterdagochtend worden.

Eerste helft

Onder leiding van jeugdspeler Lars begon Robur met de aftrap aan de Winkewijertlaan. De temperatuur was ook flink gedaald, dus uit voorzorg hadden de mannen al lekker de handschoentjes aan. Nou die waren best wel nodig.

De mannen begonnen sterk aan de wedstrijd en de posities werden – mede door de coaching – goed behouden. Wat direct opviel was het samenspel. Iedereen gunde de ander de bal, er werd goed gekeken of een ander in een betere scoringspositie stond. Dit is wat we willen zien mannen. We hebben de eerste tien minuten meer de palen en de lat geraakt, even leek het erop dat we niet ‘mochten scoren’. Maar onze mannen bleven doordrukken en de 1 en 2-0 vielen toch in de eerste fase. Een goed begin is het halve werk.

De volgende 10 minuten bleef het van beide kanten doelpuntloos. De keeper van Robur had hier zeker ook een aandeel in, net als onze eigen keeper. Die twee waren de avond ervoor zeker weten op tijd naar bed gegaan. Wat een reddingen. Onze mannen bleven elkaar zoeken met steekballen die woensdag waren geoefend. Voor het publiek een mooie spannende wedstrijd.

Tweede helft

Opnieuw werden de mannen in de rust op scherp gezet. Démen: “jullie zijn goed bezig jongens. Ga vooral zo door en jullie winnen dan zeker de wedstrijd”. Waarop Delano nog toevoegde: “Eens, maar ik wil nog wel wat meer strijdlust zien in de duels”. Let’s go!

Tegen de verwachting in scoorde Robur toch de 2-1. Maar de mannen waren niet van hun stuk te krijgen. Door goed samenspel antwoordden zijn hierop met de 3, 4 en 5-1. De laatste was een super fraai doelpunt vanaf de middenlijn. Dus is toch gauw een meter of 20. Wow, wat een goal!!!

De laatste tien minuten moesten de boys toch nog even vol gas door. Want een frisse wissel konden we niet inbrengen.

Onze jongens bleven goed samenspelen, maar Robur wilde toch ook nog wat goals maken.

Van 5-2, naar 6-2, 6-3 en uiteindelijk de eindstand 7-3. Een dik verdiende overwinning voor onze toppers. Het geleerde van de afgelopen weken hebben de mannen omgezet in een mooi resultaat. Hierop gaan we verder bouwen met elkaar. Klasse jongens! Komende week weer lekker trainen en verder groeien als team.