Groenwit JO9-2 vs Columbia JO9-1: The Battle off the goalkeepers

Hoe lekker is dat. Na een schoolweek met lekker vroeg opstaan, lastige rekensommen en dictees. Op de zaterdagmorgen om half negen mogen voetballen ;-D. De wekker op kwart voor zeven en klaarmaken voor een lekker potje voetbal. Gelukkig was het wel droog!

Tegen dit elftal speelden onze mannen al twee keer eerder op een toernooi. De tussenstand 1-1. Dus spannend wie vandaag de bovenliggende partij zal zijn.

Na de vorige wedstrijden is er met de mannen afgestemd waar zij zich op willen focussen; samenspel of individueel spel. De mannen verkozen woensdag unaniem voor samenspel. Uit de vorige wedstrijden blijkt dat ons baltempo in deze klasse omhoog mag en vanuit de eigen positie spelen van groot belang is. Dus extra aandacht weer op deze onderdelen.

Warming-Up

Ondanks de gemaakt afspraken in de kleedkamer verliep de warming-up rommelig en niet zo scherp als gehoopt. “Laten we nu scherp starten en direct de 0-1 en 0-2 zien te maken”. “Bovenal heb plezier in het samenspel”.

verloop

De eerste tien minuten was het nog wat zoeken voor de mannen. Groenwit stond anders dan de mannen gewend zijn. Met maar 1 diepe ‘spits’ waardoor de andere verdediger heel hoog moest gaan staan. Het omschakelen is dan uitdagend. Hierdoor kreeg Groenwit al wat counter kansen. Maar gelukkig stond onze hekkensluiter er en werd de 0 gehouden.

Echter stond aan de andere kant ook zo’n topper op de goal die aanval na aanval wist te weren. Het veld was overigens erg smal en kort. Wat ons spel over de flanken moeilijk maakte. De duels op het drukke midden werden te veel gewonnen door Groenwit. (We mogen best wat fysieker zijn boys). Waardoor in de volgende 10 minuten Groenwit – best wel tegen de verwachtingen in – vlot de 1 en 2-0 scoorde. De eerste was echt onhoudbaar voor onze keeper. Jammer want onze jongens deden echt niet onder en verdienden eigenlijk wel de voorsprong.

Ook de 3e helft bleef het weer 10 minuten lang doelpuntloos van beide kanten. We hadden net dat ene doelpunt nodig om terug te komen in de wedstrijd. Maar we kregen de bal er deze ochtend maar niet in. Mede door die fantastische keeper van Groenwit.

Groenwit scoorde in het slot nog de 3-0, door een foutje van onszelf in de verdedigen.

Reeks en geleerde lessen

We maken niet de meest makkelijke reeks mee tot nu toe. Maar we zien wel dat we niet onder (hoeven te) doen voor onze tegenstanders. We weten waar we aan moeten werken, dus komende week weer lekker trainen boys en het koppie omhoog. Blijven leren en proberen!

Met wat meer energie en focus gaan we weer mooie stappen maken! Let’s go!