Agovv JO9-2 vs Columbia JO9-1: Wat jantje niet leert, zal Jan niet kennen

Voor onze mannen dit weekend het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen (door een oneven poule). Gelukkig hadden we twee mooie toernooien ingepland en dus wel kunnen oefenen na de zomerstop.

Het was een week van blessureleed voor de een, ziek zijn van de ander en een gave bruiloft in Griekenland tot slot. Kortom we waren niet compleet dit weekend. Om 08:30 uur moest één van onze toppers helaas ook de handdoek in de ring gooien (ziek).

Gelukkig konden we twee jongens lenen van andere teams, die al wel de nodige wedstrijdminuten in de benen hadden. Op naar AGOVV dan maar.

Warming-up

We begonnen wat slapjes aan de warming-up. Echt strijdlustig waren onze toppers nog niet. Dit terwijl AGOVV de nog had verlaat naar 10:30 uur. De mannen hadden in de kleedkamer al hun eigen doelstellingen gehoord. Voor de ene het duel aangaan, voor de ander eerder van de bal af en ga zo maar door.

Voor het teamdoel twee smaken vandaag op het programma: “winnen of leren!”. Let’s go!

Kort voor de wedstrijd gaven we de mannen mee om de eerste 10 minuten meer vanaf de eigen helft te voetballen en niet direct hoog druk te zetten. Want hoe wij normaal willen spelen, was voor vandaag niet haalbaar. Dus eerst maar eens kijken hoeveel weerstand AGOVV biedt. “Hoe sterk is onze tegenstander en kunnen we gaan jagen op de helft van de tegenstander”?

Eerste helft

Het tegenovergestelde was wat we zagen. Binnen een paar minuten hadden we 4 spitsen en een verloren verdediger die zielsalleen met de keeper counter na counter moest zien af te weren. Door super reddingen van de beiden helden bleef het gelukkig lang 1-0. Maar het scorebord hard er zeker anders uit kunnen zien.

Langzaam begonnen we iets meer vanuit onze posities te spelen en kwamen verdiend op 1-1.

AGOVV dat de mandekking zeer goed uitvoerde en veel overspeelde kon gemakkelijk de 2-1 maken in de eerste helft. Net als tegen Groenwit 9-1 kregen de mannen een lesjes ‘simpel’ voetbal. AGOVV had namelijk ook wat jongens van de 9-1 geleend (hoofdklasse) en dan zien wij wat we nog beter kunnen gaan doen. Gelukkig was onze keeper in topvorm en pakte de ene na de andere bal uit de kruising. Echt grote klasse.

Tweede helft

In de tweede helft konden we de mannen niet op de posities houden en liepen we met minimaal 3 spitsen in de 7 meter van de tegenstander. Te veel ruimte op het middenveld en AGOVV kon hierdoor eenvoudig richting onze 7 meter. Met een 3 en 4-1 als gevolg. Jammer, want met meer overspel hadden we veel meer tegenstand kunnen bieden. Er werd te veel gelopen met de bal en AGOVV profiteerde hier slim van.

Toch gaven onze mannen het nog niet op en we kwamen nog op 4-2. De 4-3 hing nog wel in de lucht, maar we waren te laat om de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken. Complimenten richting AGOVV voor de leuke wedstrijd en het sportieve spel van hun kant.

Voor onze mannen een leerzame wedstrijd.

Leerzaam

Niet gewonnen, iets geleerd? Onze mannen spelen al heel wat jaartjes samen. Merkbaar zijn ze goed op elkaar ingespeeld en is het team in balans. Vandaag moesten we het zonder twee toppers van de achterhoede doen, die voor veel rust achterin zorgen. Dit maakt je dus ook kwetsbaar als team.

We konden niet domineren zoals we gewend zijn en hadden als team meer geduld moeten tonen in de eerste helft. Laat de tegenstander maar eens komen en het spel bepalen. Maar ach, daar leren we van en dat is te trainen. Dus koppies lekker omhoog en komende week weer leren en proberen! Want dat is uiteindelijk het belangrijkste.