Wedstrijdverslag Jeugd

Columbia JO8-4 vs Agovv JO8-5 / zat. 13-05-2023

Op de vrijdagavond stonden de trainers het veld weer klaar te zetten, want een goede voorbereiding is key voor een mooie voetbal zaterdag. Plus handig om stil te staan bij ons strijdplan.
Thuis stond een bezoek van de blauwen op het programma. “Zou de nieuwe Klaas-Jan Huntelaar er bij zitten? Hoe gaan we morgen spelen? Zullen de jongens meer energie hebben? Wie scoort de eerste goal? We gaan het zien, tot morgen!”.

D-day

Niet iedereen was op tijd dit keer, dat zijn we niet gewend van onze toppers. Eén van onze kanjers had een geldig excuus, want hij was gevallen en moest eerst pleisters regelen. Valt die kleine vent ook nog eens voor de kantine. Wat een pech!
Dat is natuurlijk niet lekker starten.
In de kleedkamer was iedereen ook matjes en niet zo uitbundig als altijd. Spanning? Vermoeid? “Hebben we er zin in?”. Een zachte ja volgde….

1e fase

De blauwen mochten de aftrap verzorgen. Gelijk zagen we veel oude bekenden van onze tijd bij de mini-league. Super leuk om ook nu weer tegen elkaar uit te komen.
De afspraak voor vandaag: “win in iedere fase 2x je duel en maak plezier met elkaar”. Let’s go!
We besloten vandaag weer als dolle wespen op onze tegenstanders af te vliegen. Dat was direct succesvol. Agovv had moeite met de druk en verloor snel de bal. Wij pikten deze direct op en scheurden richting de goal. Een snoeihard schot en de 1-0 op het scorebord.
Snel erna noteerden wij ook de 2-0. Dat is een mooie start.
In plaats van onze tegenstander onder druk te blijven zetten gaven we veel ruimte weg en Agovv kwam op 2-1.

2e fase

Na een korte break namen we de afspraken nog een keer door met elkaar. Maar toch was het Agovv dat het meest scherp begon.
Vrij snel kreeg onze keeper een harde trap tegen zijn knie aan en kon niet meer verder. Dat hielp niet mee om vanuit de organisatie verder te spelen.
Agovv scoorde dan ook de 2-2 en 2-3 rap achter elkaar. Terwijl wij echt wel het betere voetbal lieten zien, maar zelf niet in een overwinning geloofden. Best wel jammer dus. Want we trainen niet voor niets zo hard twee keer in de week.
Zou die wonderkan ranja in de rust zijn werk gaan doen?

3e fase

Maar eens kijken hoe de jongens het de andere kant op doen. 20 minuten te gaan en alles ligt nog open.
Snel kregen we door mooie combinaties en overspelen de overhand en BAM dat is de 3-3.
Echter had Agovv direct het antwoord klaar en kwam snel weer op voorsprong, 3-4.
Maar onze jongens gaven het ook niet op al zagen ze er niets super fit uit. Wat lichte blessures speelden op. Toch maakten wij op rij de 4e, 5e en 6e treffer. Is de wedstrijd nu dan wel gelopen?
Agovv trok zich niets aan van de 6-4 achterstand. Die knapen scoorden met het grootste gemak ook weer twee goals.
Toen 1 van onze jongens hoorde dat hij moest verdedigen, dacht hij er het zijne van. Maakte een mooie actie langs de zijlijn en passeerde twee jongens en een geweldige hard schot – BAM – met 7-6 sloten we de 3e fase af. Wat een spanning… wie gaat er met de punten vandoor. Een gelijkspel wordt het zeker niet.
In de korte pauze kwam Ivo ook nog even de mannen oppeppen. Dat was cool!

4e fase

Onze eerste keeper gaf aan, na een tijd met een icepack te hebben gezeten, toch nog te willen voetballen. Wat een topper. Met een bult zo groot als een verrassingsei toch maar even stoer het veld in.
Helaas was het Agovv dat de laatste tien minuten domineerde.
Zij maakten de 7e, 8e en 9e goal op rij.
Eindstand 7-9.
Je kunt wel beter zijn, maar dan hoef je niet altijd te winnen. Een leerzame les mannen. Beslis de wedstrijd op tijd, zodat de tegenstander er geen hoop meer in heeft.

De penalty’s gingen super goed wederom. We hebben meerdere ballen de kruising in zien gaan en onze keeper wist er een paar ballen fantastisch uit te houden. Deze strijd was voor ons jongens!

Op naar onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen WSV, wat voor ons ook weer een nieuwe tegenstander is.

Deel deze pagina via: