Columbia 13-1 laat robur 13-1 kansloos

Vandaag moesten we bij onze plaatsgenoot Robur uit Apeldoorn spelen.
Op het afgesproken tijdstip kwamen we zoals altijd weer keurig op tijd aan en zochten we de kleedkamer op, waar we het mooie geel/zwart weer aantrokken.
Nadat iedereen keurig in ons mooie tenue zat en de veters hadden aangesnoerd, hielden we een duidelijke en krachtige wedstrijdbespreking waarin we de essentiële facetten die ons een stap verder moeten brengen en waar we zo hard op trainen besproken en uitgelegd.
Met de stap verder bedoelen onze ontwikkeling en het daarbij horende niveau.
Alle pijlen stonden op scherp en dit gaf in de warm up al weer dat we vandaag maar voor 1 ding kwamen en dat is ons van onze beste kant laten zien met al het geleerde in dit 1ste seizoen op groot veld waarin we het echt fantastisch doen.

1ste helft,

De 1ste helft speelden we de bal gelijk vanuit de aftrap vooruit en zag het positiespel er in de 1ste minuten gelijk goed en zorgvuldig uit.
Robur dat wel wou maar niet echt kon had het dus meteen lastig.
Hoe verder de 1ste helft vorderde kwamen we steeds beter en beter in ons spel en speelden we goede aanvallen bij elkaar maar kwam steeds de beslissende pass net niet uit de verf.
Met het vertoonde spel kon het niet anders dat ook die laatste pass goed ging komen en zo zetten wij onze rechtsbuiten met een splijtende pass 1 op 1 met de keeper maar helaas voor ons was hun keeper scherp en reageerde prima waardoor het laatste tikje net niet gegeven kon worden en bleef de brilstand op het bord.
Na even een schrikmoment van onze rechtshalf die na aanzetten op het gras ging zitten zag er even niet goed uit en greep hij naar zijn hamstring en waren we genoodzaakt om al vroeg in de wedstrijd onze 1ste wissel toe te passen.
Gelukkig viel uiteindelijk alles mee en kon hij na een tijdje ook weer ingebracht worden.
Robur dat ook na onze wissel weinig tot niet aan voetballen kwam kreeg het zwaarder en zwaarder en werden zo nu en dan met goed en snel spel uit elkaar gespeeld en dat leverde in de 17de min, na een goede loopactie in de ruimte de 0-1 op van onze verdedigende middenvelder die vanaf randje 16 de verre hoek zocht en verwoestend hard binnen knalde.
De resterende 13 min bleven we domineren en bepalend op het hoofdveld van Robur.
In de 28ste min kort voor rust werd er goed positiespel gespeeld waarin we de vrije man met veel balsnelheid bereikte en zo schoot onze gelegenheids linksbuiten(normaal linkshalf) de 0-2 binnen en gingen we met een mooie voorsprong de rust in.

In de rust,

In de rust namen we even de tijd om onderling wat bij te babbelen en de 1ste helft te bespreken.
Nadat iedereen uitgebabbeld was, was het woord aan de begeleiding en die gaven aan uitermate tevreden te zijn met het vertoonde spel, maar ook werd er zoals altijd (een trainer heeft namelijk altijd wel wat te zeuren)de dingen aangehaald die ter verbetering stonden om nog dominanter te zijn in het 2de bedrijf.
Dit namen we goed in ons op en zo kwamen we het veld weer op.

2de helft,

De 2de helft waarin Robur de bal aan het rollen bracht begon wederom na de eerste balverovering gelijk weer goed en legden we Robur meteen weer onze wil op.
Bij Robur zag je de moedeloosheid er meer en meer insluipen en dat hadden onze boys goed voor elkaar.
Columbia gaf totaal geen ruimtes weg en maakten het speelveld klein op de minuten dat het moest en met energie weer groot als we aan de bal waren.
Na 6 min in de 2de helft waarin we de juiste mensen aan de bal brachten door te bewegen(besproken in de rust)speelden we het middenveld en de verdediging van Robur uit elkaar en kregen we de bal via een snelle combinatie bij onze 10 en die schoot hard in waar de keeper net kon redde maar de bal niet goed kon verwerken en onze gelegenheids linksbuiten zijn 2de vd middag maakte en ons zo op 0-3 zette in de 36ste minuut.
Robur dat hierna nog wel wilde maar niet kon liepen achter de feiten aan en werd beperkt tot verdedigen.
Columbia dat echt meer dan de bovenliggende partij was speelden nog een aantal goede kansen bij elkaar die bij iets meer zuiverheid in goals hadden moeten worden omgezet.
In de 47ste minuut vd wedstrijd werd dan toch door onze spits de 0-4 op het bord gezet door een schuivertje in de vrije hoek.
Het restant vd 2de helft bleef tot een minuut of 7 voor tijd ongewijzigd kwa spelbeeld en genoten we van een zeer goed spelend Columbia.
De laatste 7 min zakten we iets in en brachten we zonder in de problemen te komen de wedstrijd na het einde en wonnen we wederom met ruime cijfers en werkten we daarbij ook nog eens goed aan ons doelsaldo dat de laatste 4 wedstrijden een +15 opleverde 15 goals voor en 0 tegen.
Onze complimenten gaan uit naar een fantastisch voetballend team dat het week in en week uit met en voor elkaar doen.
Klasse boys houdt dit vast en denk hierbij aan de stap die we o zo graag met elkaar willen zetten.

Ook wil ik nog even grote complimenten geven aan een jeugdspeler van Robur die als jonge jongen een zeer goede wedstrijd floot, als je dit op jonge leeftijd al kan dan verdiend dat alle lof.
Dus ook voor jou Klasse gedaan.

Als laatste wil ik graag de woorden van de trainer van Robur met jullie delen en deze zijn als volgt:

Fantastisch team en wat een stappen hebben jullie gezet in jullie ontwikkeling.
Dus bij deze bedankt voor de mooie woorden over onze jongens van Columbia 13-1.

Voor nu wens ik jullie allen een goed weekend en tot woensdag want daar wacht de volgende wedstrijd thuis tegen csv.

Begeleiding Columbia 13-1