Wedstrijdverslag Columbia 08-1 van 01-10-2022

Het is vandaag 1 oktober 2022. De wedstrijd tussen de zwart/gele tijgers van Columbia J08-1 tegen de J08-1 van Sportclub Brummen. In de kleedkamer van het eerste werd vol bewondering begonnen aan de voorbereiding van deze op papier mooie wedstrijd. De tactische bespreking liet zich mooi vertalen op het tactiekbord. Er werd driftig geschoven met de magneten en een 0-0-5 opstelling voorgesteld. Met deze gretige houding liepen de spelers het veld op waar na een korte warming up de wedstrijd op het punt van beginnen stond. De wedstrijd stond onder leiding van de zeer ervaren scheidsrechter Dirk die de spelers van Brummen liet aftrappen.

De eerste minuten was het even aftasten maar al snel volgde daar het eerste doelpunt door Thijs. Al snel volgde de 2-0 en 3-0 door Matheus. Vooral de 3-0 was een heel mooi. Vanaf 10 meter schoot hij de bal schitterend in de kruising. Daarmee waren de eerste 10 minuten een feit. De tweede 10 minuten werden wederom gedomineerd door de geel/zwarte tijgers en werd er heel mooi combinatiespel gespeeld. Dit resulteerde in de 4-0 en 5-0 gemaakt door respectievelijk Gijs en Matheus. Op slag van rust was er nog een kans voor Thijs maar schoot de bal rakelings langs het doel. In de derde 10 minuten leek de aandacht iets te verslappen. De geel/zwarte tijgers werden onder druk gezet en werd het al snel 5-1 en 5-2 vlak achter elkaar. Ze keken elkaar even verbaast aan, wat gebeurde er? Maar de comeback was aanstaande. Loek, die vandaag als volleerde middenvelder een belangrijke speler was, schoot de bal naar Bryan. Bryan bewoog zich met drie tegenstanders om zich heen naar het doel en maakte dit knap af. De 6-2 was daar. Maar niet voor lang. De tegenstanders pakte op de helft van Columbia snel de bal af. Laurens probeerde als keeper de bal nog tegen te houden maar werd vakkundig gepasseerd. Na 30 minuten stond het 6-3. Gijs en Bryan begonnen de laatste 10 minuten in de verdediging en Noë die al 30 minuten uitstekend verdedigend werk verrichtte begon als spits. Was dit wel een slimme tactische wissel? Maar niets bleek waar. De geel/zwarte tijgers stonden de laatste 10 minuten bijna allemaal op de helft van Brummen. Het kon dan ook niet anders of de 7-3 werd gemaakt. De tactische wissel bleek fantastisch uit te pakken en Noë schoot de bal snoeihard in de verre hoek dankzij Gijs die een mooie voorzet gaf. Ondanks het mooie spel waarbij goed naar elkaar gekeken en overgespeeld werd, bleef het bij de 7-3. Scheidsrechter Dirk floot voor de laatste keer waarna een uitzinnige menigte de spelers feliciteerden. Het was een zeer aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken en werd er gezien het mooie spel verdiend gewonnen.

We zijn trots op de geel/zwarte tijgers van Columbia J08-1!