Wedstrijdverslag

Direct drie punten voor Columbia 2 in eerste wedstrijd 2023

Op zondag 29 januari 2023 stond voor Columbia 2 de eerste competitiewedstrijd van 2023 op het programma. De inhaalwedstrijd op De Winkewijert tegen @vdzarnhem1926 2 uit Arnhem. De aftrap tegen de hekkensluiter was om 10.30 uur.

In de eerste helft was Columbia de bovenliggende partij. Het spel was van beide elftallen rommelig, maar Columbia was aanvallend meer in staat om kansen te creëren. Columbia kwam dan ook op voorsprong. Na een mooie voorzet van Michael wist kopspecialist Rik de bal binnen te koppen (1-0). Na de openingstreffer ging Columbia opzoek naar meer. De grootste kans was na een mooie aanval een schot op de keeper van Erik. VDZ kwam er aanvallend niet echt aan te pas. De ruststand was 1-0.

Op deze koude winterdag bleef ook na rust het spel rommelig. Werkelijk uit het niets kwam VDZ terug in de wedstrijd. Rechtsback Tom schatte een bal verkeerd in waardoor gemakkelijk de gelijkmaker binnengeschoten kon worden (1-1). Net zoals in de eerste helft bleef Columbia aanvallend de betere ploeg en gaf het op een paar kleine momentjes na bijna niks weg. Tevens had Columbia een uiterst sterke bank. Reservekeeper Raymond moest invallen na een blessure van Mike en met invaller Philip kon voorin nog meer snelheid gebracht worden. Columbia kwam halverwege de tweede helft weer op voorsprong. Een vrije trap op randje zestien werd door Philip benut (2-1). In het laatste gedeelte van de wedstrijd was het wederom Philip met een goal. Een prachtige schot viel binnenkant paal binnen en zo besliste hij de wedstrijd (3-1). Eindstand 3-1.

Zo pakt Columbia 2 gelijk in de eerste wedstrijd van 2023 de volle drie punten. Voetballend kan er misschien nog een hoop beter, maar van de 100% inzet kon weer genoten worden.