Wedstrijdverslag

Columbia 2 trekt overwinning over de streep

Op zondag 12 september 2021 speelde Columbia 2 de tweede van de beker. Op sportpark De Maten werd om 11:00 uur afgetrapt tegen Groen Wit ’62 2.

Voor de wedstrijd was het nog even onduidelijk of er wel een scheidsrechter aanwezig was. De aangestelde scheidsrechter was nergens te bekennen, gelukkig was er snel een vrouwelijke scheidsrechter gevonden die de wedstrijd kon gaan leiden.

Columbia begon de wedstrijd moeizaam. De Columbianen waren slordig en hadden moeite met de snelle rechtsbuiten van Groen Wit. Dit resulteerde in een aantal kansen en zelfs een 1-0 achterstand. Gelukkig hield Raymond nog aantal goede ballen! Hierna kwam Columbia beter in de wedstrijd. Er werd makkelijker gevoetbald en er kwam meer power in het elftal. Dit draaide de wedstrijd volledig om. Nick vd Berg scoorde de 1-1, Léon de 1-2 en nogmaals Nick voor de 1-3. Dit was ook de ruststand.

Na rust zakte het niveau van Columbia toch weer in. Een afstandsschot zorgde voor 2-3 en een strafschop voor 3-3. Een minuut later scoorde Philip wel de 3-4. Dit zorgde ervoor dat Groen Wit volop in de aanval ging. Hierdoor kwamen er over en weer nog een aantal goede mogelijkheden, maar er werd niet meer gescoord. Eindstand 3-4!

Een wedstrijd met voldoende punten wat beter kan. Gelukkig is er aan inzet geen gebrek. Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen Victoria Boys 2.

Opstelling: Raymond van Hunen, Jovanny van Zanten (Danny Kuhnen), Joost Dallinga, Jesse Veldhoen, Rowan Weijland, Rik van Veldhuizen, Léon Roufs, Tom Jansen, Nick van den Berg (D’Angelo Geluk), Philip Cossee, Yoran Nijang (Bahman Tahiri).

Foto’s (Sandra van Dam)

Stand beker:
1. Robur et Velocitas 2 2-6 +10
2. Victoria Boys 2 2-3 -2
3. Columbia 2 2-3 -5
4. Groen Wit ’62 2 2-0 -3

Programma:
19 september 2021: Victoria Boys 2 – Columbia 2 11:30 uur.

Topscores (competitie/beker):
1. Nick van den Berg: 2
– Philip Cossee: 2
2. Léon Roufs: 1
– D’Angelo Geluk: 1

Deel deze pagina via: