Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Uitstekende zege op RKHVV: 2-0

Voetballen op donderdagavond bevalt Columbia wel, dat is in het verleden vaak genoeg bewezen (denk maar aan Het Wonder van de Winkewijert). Ook werden 2 jaar geleden veel bekersuccessen onder het kunstlicht behaald.
Bovendien speelt Columbia dit seizoen zijn beste wedstrijden tegen clubs uit de top van de ranglijst, waar RKHVV ook zeker toe behoort. Met deze feiten vooraf kon het bijna niet anders of we moesten een goede wedstrijd te zien krijgen.

Onze verwachting werd niet teleurgesteld, de wedstrijd maakte de kille temperatuur iets meer draaglijk. De gasten uit Huissen speelden dan misschien een verzorgder spelletje, de geelzwarten stelden hier genoeg tegenover om er een spannende pot van te maken. Columbia kon gelukkig weer beschikken over Maikel Lange, die enkele maanden door een blessure niet had kunnen spelen. Hij liet gedurende het uur dat hij mocht meedoen zijn klasse weer overduidelijk zien. De thuisclub speelde één van zijn beste wedstrijden van dit seizoen. De eerste 10 minuten waren voor RKHVV, maar gaandeweg kwam Columbia meer in het stuk voor. Dit resulteerde in de 13e minuut in een overduidelijke strafschop. Maikel Lange liet zijn specialiteit hierin weer zien en toverde de 1-0 op het scorebord. Columbia probeerde direct door te drukken en na 16 minuten werd een goede aanval net niet afgerond, de bal belandde van dichtbij op de paal. Toch kon de 2-0 niet uitblijven. Uitgerekend Mike de Beer, die na dit seizoen naar RKHVV verhuist, liet zijn nieuwe teamgenoten zijn kwaliteiten zien. Na een doorbraak door het centrum van de verdediging maakte hij de 2e Apeldoornse treffer (2-0).
Hierna probeerde RKHVV de zaken weer op een rijtje te zetten, maar tot echt gevaarlijke aanvallen leidde dit niet. De tegenstoten van Columbia zagen er
kansrijker uit, maar toch bleef de 2-0 tot de rust op het bord staan.

In de 2e helft was de verwachting dat RKHVV zou proberen weer terug te komen in de wedstrijd, zij hadden toch tegen Voorwaarts een 0-4 achterstand goedgemaakt? Het bleef echter bij goed bedoeld proberen en Columbia werd gevaarlijk door een schot van Jamarro Diks, dat rakelings over de kruising vloog. Beide ploegen wisselden de nodige spelers, maar veel verandering in het spelbeeld bracht dit niet teweeg. Uiteindelijk konden we de conclusie trekken, dat Columbia een verdiende overwinning had behaald op een sterke tegenstander. De score had zelfs, gezien het aantal kansen, nog hoger kunnen uitvallen, maar belangrijker was, dat de drie punten binnen waren. De geelzwarten nestelen zich hierdoor vaster in de middenmoot en hebben weer aansluiting met de subtop.

De volgende wedstrijd is a.s. zondag 6 maart al weer. Columbia speelt dan opnieuw thuis, tegen TVC ’28 uit Tubbergen. Aanvang 14:00 uur op Sportpark De Winkewijert. We verwachten u allemaal weer langs de lijn!