Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Verdienstelijk gelijkspel bij Rohda Raalte - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

Columbia en Rohda hebben een historie samen, maar hiervoor moeten we ver terug in de geschiedenis. Op competitie-niveau zelfs bijna 30 jaar. In het enige jaar dat de geelzwarten destijds 1e klasse speelden, was Rohda één van de toppers in die afdeling. Iets recenter is de bekerwedstrijd, 11 jaar geleden, die na penalties werd beslist. Columbia wist een 0-2 achterstand ongedaan te maken en nadat de 2-2 stand na 90 minuten nog op het bord stond, kreeg het duel een sensationeel slot. Doelman Kenneth Veldhuis werd de held van de avond door 2 strafschoppen te stoppen en tenslotte de beslissende penalty zelf raak te schieten. Columbia schakelde hierdoor Rohda uit, dat destijds in de hoofdklasse speelde.

De hernieuwde kennismaking tussen beide teams werd een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Zowel Rohda als Columbia zochten waar mogelijk de aanval en speelden allebei verzorgd voetbal. Het begon niet goed voor de bezoekers, al na 10 minuten lag de bal in het Apeldoornse net na een prachtig schot vanaf de linkerkant van Kevin Peppels (1-0). Rohda hield hierna een veldoverwicht, maar Columbia kwam er regelmatig gevaarlijk uit.
In het laatste kwartier voor rust kreeg Columbia binnen 5 minuten een aantal goede kansen, die slechts ten koste van diverse hoekschoppen onschadelijk konden worden gemaakt. Na wat mogelijkheden over en weer werd de pauze met een 1-0 stand op het scorebord bereikt.

Na de thee waren de eerste aanvallen voor de thuisclub. Doelman Mike Koldenhof kon tot tweemaal toe een hard schot stoppen. Hierna nam Columbia geleidelijk het initiatief over. Na 56 minuten viel de gelijkmaker. Dylan de Bruin bracht de bal goed onder controle en schoot uit de draai de 1-1 binnen. De geelzwarten waren in de periode daarna minstens gelijkwaardig aan Rohda, dat toch als een van de titelkandidaten wordt gezien. De ingevallen Jamarro Diks liet twee harde schoten los, de eerste werd gered door de keeper, de tweede kwam tegen de lat. Ook Rohda probeerde wat aan de stand te doen, maar de verdediging met Jop van der Linden en Mike Koldenhof als uitblinkers, gaf geen krimp. Uiteindelijk kon Columbia uiterst tevreden zijn met het verdiende punt en de geleverde prestatie. Rohda liet na de nederlaag in de streekderby bij Heino, opnieuw kostbare punten liggen in de strijd bovenin de ranglijst.

Komende zondag, 7 november om 14:00 uur, speelt Columbia de volgende wedstrijd. Thuis op De Winkewijert, is Tubantia uit Hengelo de tegenstander.