Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia speelt gelijk in Arnhem bij MASV

Er stond voor Columbia weer een uitwedstrijd op het programma, maar deze keer hoefden we niet zo ver te reizen. De wedstrijd werd in Arnhem-Zuid gespeeld bij MASV, met op de achtergrond de contouren van het Gelredome.
De geelzwarten zijn in het jaar 2022 nog ongeslagen en konden deze status ook in deze lastige uitwedstrijd handhaven.

Columbia begon goed aan de wedstrijd, maar de thuisclub wist hier de nodige tegenstand tegenover te zetten. Beide ploegen staan eigenlijk te laag op de ranglijst voor hun kwaliteiten en gingen allebei voor de overwinning, die hen weer vaster in de middenmoot zou brengen. In de 18e minuut ging Joey Koopman op de rechtervleugel goed door en leverde een perfecte voorzet af, die door Mark Berendsen werd afgerond: 0-1.
Over en weer werden er kansen gecreëerd, veel duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten. Na 36 minuten opnieuw een goede kans voor de bezoekers: een kopbal van Mark Berendsen werd op de lijn nog gestopt door de MASV-keeper. Columbia leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar in de extra tijd werd de bal door de scheidsrechter op de penaltystip gelegd. Thom van den Berg voltrok het vonnis en zo werd de ruststand 1-1.

Na de thee kwam Columbia weer goed uit de startblokken. Direct al een gevaarlijke uitbraak van Mike Cyubahiro, die echter met een schuiver de paal raakte. Het bleef een evenwichtige partij, met kansen voor beide doelen. Toch kwamen de geelzwarten weer op voorsprong na ruim 70 minuten. Na een goede opbouw van achteruit via Jop van der Linden, kwam de bal bij Levi Opdam, deze bereikte met een haarzuivere pass door het centrum Jamarro Diks, die zich geen moment bedacht en onhoudbaar uithaalde (1-2).
Columbia leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar werd toch verrast door een snelle tegenstoot van MASV tien minuten voor tijd. Een harde voorzet van rechts belandde via de voeten van Youri Roseboom in het Columbia-doel (2-2). De slotfase zorgde nog voor enkele mogelijkheden aan beide kanten, maar de stand bleef op 2-2 steken. Misschien wel verdiend gezien de verhouding, maar toch had Columbia stiekem op meer gerekend.
Twee keer werd een voorsprong ongelukkig weggeven en zodoende moesten we met een punt genoegen nemen.

De volgende wedstrijd is a.s. donderdagavond 17 maart al weer. Columbia speelt dan weer thuis, de inhaalwedstrijd tegen TVC ’28 uit Tubbergen. Aanvang 20:00 uur op Sportpark De Winkewijert. We verwachten u allemaal weer langs de lijn! Na afloop kunt u dan nog van onze gezellige clubavond genieten.
Op zondag 20 maart speelt Columbia opnieuw een thuiswedstrijd, nu de streekderby tegen Voorwaarts uit Twello, aanvang 14:00 uur.