Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia speelt gelijk bij concurrent SDO

Deze zondag reed de bus een andere richting uit, dan we gewend zijn. Vanuit Apeldoorn zijn we de laatste jaren gewoon om in zuidelijke richting te rijden en daarvoor vele jaren in oostelijke richting. Dit seizoen zit er als vreemde eend in de bijt een club uit het westen in onze 1e klasse, SDO uit Bussum. Voor ons is het één keer richting Het Gooi rijden, maar voor hen is het elke uitwedstrijd raak, denk maar eens aan een bezoek aan Winterswijk of Berghem Sport, dat zijn best wat kilometers!

De enige keer dat SDO de tegenstander van Columbia was, herinneren we ons nog goed. Afgelopen herfst troffen de teams elkaar op De Winkewijert en we herinneren ons een gelijk opgaande wedstrijd die in een gelijkspel had moeten eindigen. In de extra tijd echter zag het neutrale arbitrale trio een handsbal over het hoofd, waardoor Columbia toch nog met 0-1 verloor.
Ook in de terugwedstrijd in Bussum een neutraal trio, opnieuw met de nodige gevolgen. De eerste helft gaf een gelijkwaardig spelbeeld te zien, met de betere kansen voor de thuisclub, maar ze benutten er geen van. Zodoende kwam de rust met een 0-0 stand.

Na de hervatting zocht SDO fanatiek de aanval en na bijna een uur spelen deed zich een opmerkelijk voorval voor. Een duidelijke buitenspelpositie werd door de neutrale assistent waargenomen en deze vlagde ook. De scheidsrechter liet echter doorvoetballen en liet zo zijn eigen (neutrale) collega staan. Nog nooit zo iets meegemaakt! Maar wat erger was, een onterechte 1-0 achterstand voor de geelzwarten. Columbia kon niets anders dan alles op de aanval gooien en proberen de gelijkmaker te forceren. Dit lukte uiteindelijk pas in de extra tijd. Net achter de 16-meter lijn, recht voor de goal kreeg Columbia een vrije schop. Jamarro Diks ging achter de bal staan en joeg deze ook wel zo onhoudbaar dwars rechtdoor in het doel. De keeper heeft de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord. Een geweldig doelpunt en de verdiende gelijkmaker. Voor er echter afgefloten werd moesten de Apeldoorners nog een scrimmage voor het eigen doel doorstaan, waarin de bal vier tot vijf ingeschoten werd maar steeds afketste op een been en tenslotte er niet in ging!
Toch nog een punt, maar met gemengde gevoelens. Ook al had SDO door het spelbeeld wel een punt verdiend, hun onterechte treffer blijft achteraf zuur.
Columbia blijft door dit gelijke spel wel op de 11e plaats staan en dus een nacompetitie plek, iets om de resterende 7 wedstrijden voor te vechten om vast te houden.

Volgende week speelt Columbia weer een thuiswedstrijd. De amateurs van SV TOP Oss komen op De Winkewijert op bezoek. De aanvang op zondag 26 maart is om 14:00 uur.

Opstelling van Columbia tegen SDO:

Yakub Ece, Saied Smakolli, Danny Koorevaar, Boy Nuesink, Sjoerd ten Asbroek, Stefan Derksen, Sirat Sahebzadah, Leon de Bok, Joey Koopman, Mike Cyubahiro en Jamarro Diks.

Wissels: Mischa Hendriksen en Philip Cossee.

Deel deze pagina via: