Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Opnieuw een overwinning tegen RKHVV

In de uitwedstrijd bij RKHVV bleek opnieuw dat Columbia het beste voetbal laat zien als ze tegenover voetballende ploegen staan. Na de zege vorige week thuis tegen Heino, werd nu RKHVV in de lastige uitwedstrijd in Huissen aan de zegekar gebonden. Van beide topteams in de eerste klasse E werd zowel uit als thuis gewonnen! Dat is heel knap, zeker als je bedenkt dat deze twee verenigingen over enkele weken allebei in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse gaan spelen.

Voor beide elftallen stond er eigenlijk niks meer op het spel dan de bekende eer. Columbia staat in de middenmoot en RKHVV krijgt in de nacompetitie de kans om te promoveren. Voetballen zonder druk bevalt de geelzwarten wel, hebben we de laatste weken ervaren. Zodoende deed men niets onder voor de thuisclub, die wel verzorgd spel op de mat legde, maar moeite had met scoren. De Apeldoornse defensie gaf ook weinig weg en anders was er altijd nog een uitstekende Leroy de Boer. Het eerste half uur gaf een gelijk opgaande strijd te zien, het begin was voor RKHVV, maar Columbia kwam gaandeweg beter in het spel en kwam tot enkele gevaarlijke aanvallen. Dit resulteerde in de 32e minuut in een grote kans, toen Eddy door de Huissense defensie slalomde, zijn inzet ging echter voorlangs. Toch lag de bal 2 minuten later wel in het net. Een voorzet van rechts werd in het centrum gemist door een verdediger en zodoende kwam Leon de Bok aan de bal en kon scoren:
0-1. Dit werd tevens de ruststand.

Na de thee zette hetzelfde spelletje zich voort. Veel spannends gebeurde er niet, veel middenveldspel en nu en dan een kans. Zo miste Mike de Beer rond het uur een grote kans om zijn toekomstige club extra pijn te doen. Scoren zou leuk zijn geweest, hij had thuis ook al gescoord tegen zijn nieuwe medespelers. In het laatste kwartier drongen de blauwen steeds meer aan en Columbia moest zich beperken tot verdedigen. Dit lukte uitstekend en toen de goed leidende arbiter Donners het eindsignaal liet horen, waren de drie punten binnen. Tevreden met het resultaat konden we huiswaarts keren.

Volgende week maandag (2e Pinksterdag) 6 juni sluit Columbia dit seizoen af met een thuiswedstrijd tegen MASV uit Arnhem. Aanvang 14:00 uur. Kom gezellig naar De Winkewijert om onze jongens aan te moedigen. Bovendien is er na afloop van de wedstrijd live muziek van Patrick Bouquet. Zo kunnen we het eerste seizoen in de 1e klasse feestelijk afsluiten!

Opstelling van Columbia tegen RKHVV:

Leroy de Boer, Mischa Hendriksen, Mark Berendsen, Jop van der Linden, Saied Smakolli (80. Amro Abbas), Levi Opdam, Joey Koopman, Mike de Beer (90. Joost Dallinga), Edilson Coelho, Leon de Bok en Jamarro Diks (83. Tom Jansen).

Deel deze pagina via: