Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia effectief tegen Heino: 2-1

Columbia kan met een prettig gevoel de competitie uitspelen. Nadat vorige week nog een jaar eerste klasse was veiliggesteld, kon men nu vrijuit voetballen tegen Heino, dat nog jaagt op de 3e periode dan wel de 2e plaats in de eindrangschikking.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Piet Brant, vele jaren medewerker van de accommodatie ploeg.

Het was logisch dat de bezoekers vanaf het begin het heft in handen namen. Met goed verzorgd spel werden er wel kansen gecreëerd, maar doelpunten vielen er vooralsnog niet. Bovendien bleek doelman Leroy de Boer een moeilijk te passeren obstakel deze middag. Uit een van de tegenstoten van Columbia was het opeens wel raak. Na een half uur brak Eddy op snelheid door de Sallandse verdediging en rondde keurig af: 1-0.
De geelzwarten kregen de smaak te pakken en nauwelijks vijf minuten later stond het 2-0. Een fantastische aanval over rechts met een voorzet van Stefan, belandde op het hoofd van Joey, die perfect scoorde. Voor Joey blijft Heino de favoriete tegenstander, hij scoort altijd tegen hen. We gingen rusten bij een 2-0 stand.

In de 2e helft probeerde Heino de stand een ander aangezicht te geven. Opnieuw rolden de aanvallen op het doel van Columbia af, maar net zoals voor rust hield de verdediging stand. De thuisclub koesterde de 2-0 voorsprong en liet Heino het spel maken. Het duurde tot de 87e minuut voordat dit eindelijk resultaat had. Nick Bisselink vond het doel: 2-1.
De resterende tijd was echter te kort, om het nog echt spannend te maken.
Zodoende eindigde deze wedstrijd in een 2-1 zege voor Columbia, dat grotendeels een veldoverwicht van Heino had moeten toestaan, maar zeer effectief omging met de kansen. Nadat de andere uitslagen bekend waren, bleek dat Rohda Raalte, zonder zelf te voetballen, kampioen was geworden. Van harte gefeliciteerd Rohda en veel succes in de Hoofdklasse komend seizoen.

Volgende week zondag 29 mei a.s. speelt Columbia zijn laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Wij gaan dan op bezoek bij RKHVV, Sportpark De Blauwenburcht, Blauwenburcht 1, 6852 NS Huissen. Aanvang 14:00 uur.