Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Verdiend gelijkspel tegen FC Winterswijk

Op de valreep heeft Columbia in de laatste wedstrijd van 2022 nog een punt weten te bemachtigen tegen één van de hooggeplaatste ploegen uit de 1e klasse D. Volgende week als de rest van de klasse nog een keer speelt, is voor Columbia het vrije weekeinde vanwege het oneven aantal teams in deze klasse. Dit sluit dus mooi aan op de winterstop.

De tegenstander op Sportpark De Winkewijert was FC Winterswijk, dat op de derde plaats staat. Gekscherend werd er al een gelijkspel voorspeld, omdat in het voorgaande seizoen beide duels, zowel uit als thuis, in een gelijkspel eindigden. Maar in deze jaargang is de afstand op de ranglijst tussen beide verenigingen groter dan afgelopen jaar.

Toch was het verschil op het veld deze zondag minder groot dan je vooraf zou verwachten. Columbia herstelde zich uitstekend van de paar forse nederlagen die er de afgelopen weken in beker en competitie geleden werden. Na een halfuur gelijk opgaand voetbal wisten de gasten een voorsprong te nemen.
Lenn Redeker was de doelpuntenmaker (0-1).

Na de rust hield Columbia de supporters, die tijdens de pauze weer lekker opgewarmd waren in het clubhuis, nog even op temperatuur. Al na 5 minuten wist Stefan Derksen de geelzwarte aanhang te laten juichen (1-1). Beide teams kreeg hierna de kans om de 3 punten te pakken, maar er werd niet meer gescoord. De thuisclub had dit vooral te danken aan enkele geweldige reddingen van doelman Yakub Ece. Uiteindelijk ging Columbia de winterstop in met een verdiend gelijkspel en kwam de voorspelling dus uit.

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is een uitwedstrijd op zondag 22 januari. Columbia gaat dan op bezoek in Brabant bij Berghem Sport, Sportpark De Koppelsteeg, Osseweg 89, 5351 AB Berghem. De wedstrijd begint om 14:30 uur.