Wedstrijdverslag

Columbia 2 in extremis langs Avanti W. 2.

Op zondag 3 april 2022 stond voor Columbia 2 de uitwedstrijd tegen Avanti W. 2 uit Enschede op het programma. Avanti de nummer 10 van de competitie en Columbia de nummer 9. Een belangrijke wedstrijd om het zicht op de andere ploegen niet de verliezen. Afgelopen dinsdag werd er een puntje gepakt tegen nummer 5 Schalkhaar 2. Vandaag een nieuwe mogelijkheid om weer eens drie punten te pakken. Aftrap 11:00 uur.

Avanti opende sterk. De ploeg uit Enschede had het balbezit en zo probeerde ze de boomlange spits te vinden. Door een fout van de Columbia keeper werd het 1-0. De keeper hield de bal te lang bij zich, waardoor een speler van Avanti de bal wist te onderscheppen en ook wist binnen te schieten (1-0). Het spel was van beide ploegen slordig, maar Columbia kwam na de 1-0 wel beter in het spel. Columbia kreeg ook een mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd. Bahman werd onderuit gehaald in de zestien en de scheidrechter kon niet anders dan naar de stip te wijzen. Onze aanvoerder Léon wist hier wel raad mee en schoot de bal feilloos binnen (1-1). Vlak voor rust kwam Columbia zelfs op voorsprong. Wie anders dan Philip wist het netje te vinden (1-2). Een uitstekend moment zo net voor rust. Ruststand 1-2.

Na rust bleven de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Van beide kanten was er dreiging, maar echte grote kansen werden er niet gecreëerd. Columbia leek de overwinning over de streep te kunnen trekken, maar vlak voor tijd viel toch nog de gelijkmaker. Een mooi afstandsschot viel op de lat, waarnaar in de rebound de bal werd binnengeschoten (2-2). Een enorme domper voor onze Columbianen en veel vreugde aan de kant van Avanti. In de resterende tijd die nog over was volgde een bijzonder slot. Nadat beide ploegen met veel strijd opzoek gingen naar de winnende, wist Michael met een prachtige lob de 2-3 te maken! Een vreugde explosie volgde in het veld, maar ook op de bank. Wedstrijd gespeeld zou je zeggen, maar het eindsignaal viel pas na een gevaarlijke vrijetrap van Avanti en een opstootje met een rode kaart voor Avanti. Eindstand 2-3.

Een ontzettend belangrijke overwinning voor Columbia 2. De aansluiting blijft met de ploegen bovenin en er wordt afstand genomen van de ploegen onderin. Columbia 2 is de komende twee weken vrij en speelt op 24 april een uitwedstrijd tegen AZC 2 uit Zutphen.