Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Columbia naar volgende ronde beker

De loting voor de 1e knock-out ronde van de beker had Columbia aan het voor
ons onbekende SDOL gekoppeld, een vierdeklasser uit Luttenberg.
Gezien het klassenverschil was de rolverdeling vooraf wel duidelijk. De gasten parkeerden de welbekende bus voor hun doel, allemaal volstrekt logisch. Het was aan Columbia, toch al moeilijk scorend de afgelopen weken, om dit cordon te doorbreken en zoals verwacht mocht worden, de volgende bekerronde te bereiken.

De geelzwarten hadden inderdaad de volledige controle over de wedstrijd, aanval na aanval rolde op het Overijsselse doel af. Natuurlijk leverde dit ook de nodige kansen op, maar opnieuw ontbrak het aan de afwerking. Vlak voor de rust leek het dan toch te lukken, maar werd de bal van de lijn gehaald. De ruststand was derhalve dezelfde als waar we mee begonnen waren: 0-0.

De thee in de rust had de spelers goed gedaan, want al in de 48e minuut stond de 1-0 op het scorebord. Mike Cyubahiro was degene, die met een kopbal een goede aanval afrondde. Voor de rest was het beeld hetzelfde als voor rust. De thuisclub drong aan op meer treffers, terwijl de bezoekers dit met alle macht probeerden te verhinderen. Erg goed voetbal werd er niet geboden. Het duurde tot de laatste 5 minuten voordat de man aan het scorebord weer aan het werk werd gezet. Jamarro kwam goed door over de rechterkant en bediende Eddy voor het doel, die hier wel raad mee wist (2-0).
In de extra tijd gaf Jamarro met een derde treffer de uitslag toch nog een betere aanblik (3-0). Een moeizame zege, waar we toch vertrouwen uit kunnen putten voor het vervolg in de competitie..

Wanneer er geloot gaat worden voor de 2e ronde van de beker is nog niet bekend, wel zeker is dat Columbia in de pot zit. Een thuiswedstrijd tegen een attractieve tegenstander zou welkom zijn.

De volgende tegenstander in de competitie op zondag 23 oktober 2022 thuis
op De Winkewijert om 14:00 uur is voor ons nieuw. SDO uit Bussum komt op bezoek. Het scheelt maar één letter met de bekeropponent, hopelijk wordt de uitslag ook bijna hetzelfde.