Selectienieuws,  Wedstrijdverslag

Matig Columbia moet pas op de plaats maken - [Archief]

Dit artikel is gearchiveerd. De inhoud is niet langer relevant.

Columbia is er niet in geslaagd de uitwedstrijd van vorige week tegen Rohda Raalte een goed vervolg te geven. In de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Tubantia waren de mannen van Willem Mulderij geen schim van de ploeg die vorige week een verdienstelijk punt pakte bij Rohda Raalte. In een van Columbia kant zwakke wedstrijd pakte Tubantia verdiend de volle buit, en de eerste punten van het seizoen. Het werd 1-3.

Zon en wolken wisselden elkaar vanmiddag af op sportpark de Winkewijert, waar een guur windje en een drassig veld door de regen, de ingrediënten waren van een potje werkvoetbal. De gasten verteerden dat overigens prima, daar waar Columbia geen moment het dominante spel kon tonen dat het doorgaans in thuiswedstrijden laat zien. Al vanaf het begin werd duidelijk dat Tubantia prima met de omstandigheden om kon gaan. Beide ploegen waren in balbezit erg slordig, wat door de onnauwkeurige passing veel duels opleverde. De gasten uit Hengelo waren in deze duels feller, en probeerden daar waar kon de snelle voorwaartsen aan het werk te zetten. Nadat Dylan de Bruin zich al na 5 minuten door een hamstringblessure moest laten vervangen door Mike Cyubahiro, golfde het spel in het eerste half uur op en neer. Beide teams werden twee maal gevaarlijk, maar meer dan speldenprikjes waren dit niet. Zonder echte kansen kwam de 0-1 daardoor in de 35e minuut letterlijk uit de lucht vallen. De bal werd vanaf het middenveld middels een vrije trap hoog de zestienmeter van Columbia ingebracht, waar te afwachtend werd verdedigd door de geel zwarten. Ongehinderd werd de 0-1 binnengegleden. Tot de rust veranderde er weinig in het spelbeeld. Columbia was niet bij machte om met combinatiespel tot aanvallen te komen, en werd meermaals afgetroefd in de duels. Met een 0-1 stand brak de rust aan.

Mark Berendsen bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Danny Koorevaar. In het eerste kwartier na rust leek Columbia iets beter voor de dag te komen. Tubantia leunde op een voorsprong, en liet zich wat terugdringen. Echter was het spel van Columbia ook in deze fase veel te pover om tot uitgespeelde kansen te komen. Simpele inspeelballen kwam niet aan, de voorwaartsen waren inspiratieloos in hun acties en misverstanden volgden elkaar snel op. Tubantia hield hierdoor eenvoudig stand, en op een kopbal van Stefan Derksen in de 63e minuut na, werd er amper gevaar gesticht voor de goal van de bezoekers. Een onderschepte breedtebal leidde in deze fase de 0-2 in. Een speler van Tubantia kon op het middenveld onderscheppen en ontdeed zich in een duel met Jop van der Linden knap van zijn tegenstander. Oog in oog met Mike liet hij de goalie kansloos, en tekende voor de verdiende 0-2 met nog ruim twintig minuten op de klok. De wedstrijd kabbelde daarna richting het einde, en de thuisclub was niet bij machte om nog een resultaat te forceren. Daarvoor miste simpelweg de overtuiging en waren er vandaag te veel spelers ondermaats. De 0-3 en de 1-3 vielen in de laatste tien minuten kort na elkaar. De nummer 12 van Tubantia bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt, toen hij van een misverstand profiteerde bij een ingooi van Columbia. Met zijn eerste balcontact tekende hij voor de 0-3. Leon de bok kon kort na de aftrap nog wat terugdoen voor de thuisploeg met een afstandsschot, hij scoorde de 1-3 in de 85e minuut, maar spannend werd het geen moment meer. Zo keerde Tubantia verdiend terug naar Hengelo met de eerste punten van het seizoen, en moet Columbia even een pas op de plaats maken met het oog op de ranglijst.

Komende zondag, 14 november om 14:00 uur, krijgen de mannen van Willem Mulderij alweer de mogelijkheid zichzelf te revancheren. Op sportpark De Notenboom in Haalderen ontvangt derdeklasser HAVO het vlaggenschip van Columbia in de districtsbeker.