Jeugdnieuws

Columbia JO8-4 vs de Vijfkamp 1 / 03-06-2023

Deze zaterdag konden de mannen iets langer uitslapen, want we hoefden pas 08:55 uur aanwezig te zijn bij Columbia.
Kijkend vanaf de bult, stond onze tegenstander van vandaag ons aan te staren. De vijfkamp moest vandaag overwonnen worden door onze toppers!
De ECJ had een geweldige afsluiter georganiseerd, zelfs aan het mooie weer hadden zij gedacht. Let’s go!

Serie van 5

Als eerste op het programma: een rode en blauwe hotdog met je team aan de overkant zien te krijgen. Nou dat viel dus niet mee met die korte beentjes van onze mannen, zittend op die hotdogs. Maar door de juiste coaching en het knappe samenwerken wisten we de overkant te halen. Knap gedaan boys!

Het tweede onderdeel was met een mega zure mat, die aan het begin en einde aan elkaar geplakt was, de overkant te halen. De mannen stonden dus op de mat en hielden met de handen boven zich dezelfde mat vast. Erg lastig om uit te leggen hoe dit eruitzag, net zo lastig om te doen. Met vallen en opstaan werd de juiste techniek gevonden en als een losgeslagen rupsband scheurden de mannen het veld over.

Door naar het derde onderdeel, de buizenchallenge. De mannen moesten door lange Jumbo Sticks heen kruipen, waar de vulling uitwas. Nou dat was wel aan onze jongens besteed. Dan is deelnemen als jongste team natuurlijk ideaal. Als raketjes vlogen ze door het parcours.

Bij onderdeel 4 konden we onze voetbal skills laten zien. Een grote muur met gaten waar punten bijstaan. Als kauwgomballen die terug in de automaat moesten, bal naar bal werd op de muur afgeschoten. Toppers zijn het ook! De trainers zouden het wel even voordoen. Beide gingen ervoor staan, een nam zelfs een aanloop van 2 dagen. De trainers schoten……, wat denk je? Tweemaal 0 punten!

Natuurlijk hadden we slim de limonade fontein voor het einde bewaard. De mannen mochten met mini donuts, of gewoon lekker zonder, van een hoge steile wand naar beneden. Zo een bak met ijskoud water in. Wat een pret! Alleen jammer dat die 2 trainers ze dan ook nog extra natspoten met de tuinslang ;-D. Dat duel gaan onze toppers graag aan. Eén van de trainers werd dan ook bijna het koude water ingeduwd. Zijn naam noemen we niet, we kunnen wel vertellen dat je zijn naam spelt met een L, U, C en een A ;-).

Toen de jongens allemaal begonnen te veranderen in ijsco’s hebben we ze maar in de zon laten opwarmen.

Na de vijfkamp konden de mannen nog heerlijk spelen in een springkussen en werd er natuurlijk nog heeeeeeeel veeeeeeel gevoetbald. Wat een topdag! Dank ECJ namens de JO8-4.

PS: Ook mooi om te zien hoeveel ouders vanuit de JO8-4 betrokken zijn bij de club. Zo hielpen 2 moeders achter de bar, een moeder bij de ECJ, meerdere vaders als begeleiders (bij verschillende teams) en hielpen vaders bij de op en afbouw. Grote klasse!!!

Deel deze pagina via: